Lady Szomjas, vagyis Szomjas Jennifer egy szempillantás alatt vált az egyik legismertebb hazai TikTok-sztárrá. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett szabadidejét kihasználva kezdett el aktívan közösségi média posztokat készíteni, mára pedig komoly üzletet épített az ismertségéből. A 22 éves lánnyal a JOY Social Media Award díjátadóján beszélgettünk, ahol a #bestoftiktok kategóriában volt jelölt.

Több mint 540 ezren követnek a TikTok-on, a lájkjaid száma meghaladja a 30 milliót. Milyen érzés, hogy ennyi emberhez szólsz?

Különleges! Sosem gondoltam, hogy ennyien kíváncsiak lesznek arra, amit mondani szeretnék. Ennyi embert érdekel az életem? Döbbenetes! Nagy felelősség, ami kicsit zavarba hoz, de hálás is vagyok, hogy nyitottan állnak hozzám, és az értékrendemhez.

Az elején furcsa volt, hogy ha mentem például az utcán, leszólítottak, és pontosan tudták, mit csináltam a hétvégén.

Először nem értettem, aztán rájöttem, hogy biztos látták egy videóban. A posztom alapján beazonosították, hol voltam és mit csináltam, ami ijesztőnek tűnhet, mégsem érzem annak. Vállaltam, hogy megosztom másokkal az életem, semmit sem szégyellek, amit teszek. Ez vagyok én.

@ladyszomjas

Jelőld meg azt akinek ##duett -eznie kell velünk🤪🥰🤩!! Vamos a bailar💃🏼🕺🏼🕺🏽!!!@apuskaspeti_puskaspeti ##lehetettvolnamaskepp ##ladyszomjas

♬ original sound - LADYSZOMJAS🌊

Most már nemcsak a közösségi felületeken, hanem a tévéképernyőkön is láthatnak a követőid: az Álarcos énekes, és a jubileumi 10. X-Faktor háttérműsorát is te vezeted.

Nem könnyű, de izgalmas, mert rengeteget tanulhatok. Élvezem, hogy ismert emberekkel találkozhatok. Bár megnéztem a korábbi évadokat, hogy az elődeim hogyan csinálták, én saját stílusban dolgozom. A szüleim is meglepődtek, milyen gyorsan belerázódtam ebbe a feladatba.

A közösségi média veszélyeiről mit gondolsz?

Szerintem fontos, hogy csak olyan bejegyzés kerüljön napvilágra, ami belefér, nem bántó és sértő.

Vannak beteg dolgok az interneten, ha tehetjük, inkább ne is lájkoljunk ilyen tartalmakat, mert azzal csak tovább osztjuk a butaságot.

Csak azért, mert látsz valamit a közösségi oldalakon, még nem biztos, hogy az a valóság. A social media valamilyen szinten egy hazugság is, mellyel sokan visszaélnek.

Ezt a gondolatot közvetíted a követőidnek is?

Pontosan! Mindig mondom nekik, hogy legyen saját gondolatuk, ne hagyják, hogy bárki befolyásolja őket az életükben. Úgy cselekedjenek, ahogy ők akarnak, ne azt tegyék, amit valaki megpróbál rájuk „erőszakolni” az interneten keresztül. Fontos, hogy a fiataloknak legyen önálló gondolkodásuk. A másik, hogy ne törődjenek a bántó szavakkal.

Én is kapok néha ilyeneket, melyek a személyem ellen szólnak, de igyekszem az élet pozitív oldalát nézni, és teljesen kizárni ezeket az embereket.

Időnként szánalmas, milyen durva dolgokat írnak a kommentelők, de ez az ő bajuk, nem az enyém.