Már kisgyerekként megtapasztalta, milyen a nélkülözés, ezért amint tehette, egész nyarakat dolgozott végig Gáspár Laci. Az énekes, aki 2003-as Megasztárban tűnt fel és 2004 legjobb férfihangjaként végzett, már tizenéves korában arra kényszerült, hogy munkát vállaljon és támogassa családját.

Szegények voltunk, mert apukám nagyon beteg volt. Kisgyerek voltam, mikor nagyon lebetegedett és mi négyen voltunk testvérek, négy fiú. Én tudom milyen az, hogy azt mondjuk anyunak, hogy éhesek vagyunk, és nincs mit enni. 

– magyarázta a Life TV-n futó Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban az X-Faktor mentora, hozzátéve, a saját gyerekeit – Mirjamot, Lacikát és Noelt – ugyanakkor nem kényezteti el. 

Az énekes arról is beszélt a műsorban, hogy már 13-14 évesen eltartotta családját.

Amikor valamire így rákattanok, onnantól kezdve az végigkísér az életemen. Gyerekkoromban talán az első kattanásom amiatt volt, hogy nem vehettem meg azt a cipőt, ami nekem tetszett. Nem volt rá pénzem, nekem ez csak egy álom volt. Osztálytársamnak volt olyanja. Úgy éreztem, az nekem készült, és nem hittem el, hogy lehet az, hogy én szegénynek születtem és az a cipő nem lehet az enyém. Elmentem nyári szünetben dolgozni, egész nyáron ástam, lapátoltam, mindent csináltam, és nyár végén meg is vettem. Onnantól kezdve, hogyha valami szétment, megjavítottam. Szépen megcsináltam mindig és a végén már az volt, hogy az egész város, de még a környező falvakból is mindenki hozzám hozta a cipőjét javítani. Olyan is volt, hogy valakitől csak megvettem, felújítottam és eladtam másnak. A végén egy üzlet lett belőle, úgyhogy mindig volt pénzem, anyukámékat így segítettem. Én már akkor, 13-14 évesen eltartottam a családot.

– mesélte az X-Faktor mentora, hozzátéve, soha nem feledi el, hogy a legnehezebb időszakokban kik segítették ki őt.

Gáspárról egy másik adásrészletben kiderült az is, hogy mielőtt a Megasztárban feltűnt volna, villanyszerelőként dolgozott téglaporos ruhában, Barkasszal. Megasztáros szerződését minden mindegy alapon kérdés nélkül aláírta, bele sem olvasott.