Berki Renáta, azaz Mazsi legfrissebb bejegyzése alatt igazi kommentháború dúl az Instagramon. A mindössze néhány napos kislánya, Emma Katerina tappancsairól készült fotónál szinte vérre menő vitát vívnak az emberek arról, hogy mikor is születhetett meg a csöppség. 

Az valószínűleg mindenkinek megvan, hogy Berki Krisztián és felesége úgy döntöttek, élőben közvetítik első közös gyermekük születését. A korábbi sportvezető azért ragaszkodott ehhez, mert a feleségének is nagy segítség volt, hogy várandóssága során szülési videókat nézhetett. Mazsi inkább a kendőzetlen igazságot szerette volna megmutatni a szülésről, mivel úgy gondolja, a valóságot mindig megszépítik a filmekben. Az internetezőket ugyanakkor eléggé megosztotta a szülőszobába betekintést engedő online stream ötlete, főleg, hogy a házaspár egy jelképes összeget is elkért érte. A hatalmas port kavaró ötlet kapcsán – éppen a baba világra jövetele előtt – lapunk két szakértőt is felkeresett: dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és dr. Bánhidy Ferenc szülész-nőgyógyász is kifejtette véleményét az élőben közvetített szülésről, erről a linkre kattintva talál részletes anyagot.

Ami aztán ezután jött, vagyis maga a stream, eléggé felháborította a rajongókat. Többen úgy gondolják, hogy átverés volt az egész, és hogy a szülés felvételről ment. Mert bár a vajúdás a közvetítés alapján november 4-én, azaz csütörtökön az esti órákban zajlott, és a stream szerint a csöppség éjfél után nem sokkal született meg császármetszéssel, a szülőszobában lévő ablakokon már beszűrödött a hajnali fény.

Mazsi legfrissebb posztja alatt, melyben azt írja: Berki Emma Katerina 2021.11.04-én született, éppen emiatt dúl most kommentháború. Néhány hozzászólást mi is kiragadtunk:

Nem pénteken született?

Szívből gratulálok a kis időutazóhoz!

Nem gonoszkodásból, de ha csütörtökön indították a szülést este (ahogy az élőben is volt) és hajnalban született az sehogy nem november 4!

Gratulálok! De a közvetítés szerint nem 5-en született éjfél után?

– írták többen, de a házaspár egyelőre nem reagált a kommentekre.

Ennyit kereshettek

Mint azt az Index is megírta, a Pénzcentrum kiszámolta, hogy ha valóban 195 ezer látogató fizette ki az 1490 forintos beugrót, akkor megközelítőleg 300 millió forintnak megfelelő összeget is kereshetett a házaspár a közvetítésen. A rengeteg néző miatt időnként belassult az adás, a szerverek pedig túl voltak terhelve. Hozzátették, hogy ha Berki Krisztián által a szülés után említett 32 ezres nézőszámot veszik alapul, a család kasszájába abban az esetben is 47,6 millió forintos bevételt hozhatott az online stream.