Komoly betegségeket állapítottak meg nála, ezért teljes életmódváltásba fogott Iszak Eszti. Jóllehet nem gondolta volna, hogy a harmincas évei elején járva szembesül majd egészségügyi problémákkal. Sőt: meg sem fordult a fejében, hogy bármikor is beteg lehet.

A műsorvezetőnő nehéz időszakot tudhat maga mögött: egy csapásra három komoly betegséggel is meg kellett küzdenie, ezért az RTL Klub Reggeli című műsorában is hangoztatta, mennyire fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat.

A VIVA TV egykori műsorvezetője azt mondta, akkor ment el kivizsgáltatni magát, amikor úgy érezte, komolyabb probléma állhat a háttérben.

Szerencsére viszonylag hamar eljutottam orvoshoz. Ha valami furcsaságot éreztem a testemben, úgy voltam vele, hogy azt megnézetem. Nem az a típus vagyok, aki halogatja ezt, hanem aki szereti tudni, hogy minden rendben van-e. Nem gondoltam, hogy lesz bármi problémám, viszont amikor éreztem, hogy valami nem oké, akkor elmentem orvoshoz. Ez volt ugye tavaly februárban, és lépésről-lépésre derült ki, hogy egyszerre három betegségem is van

– magyarázta az egészséges életmód vlogger.

A petefészkében növekvő 12 centis cisztát már kiműtötték, de ezen kívül endometriózisa és hashimoto-betegsége is van. A pajzsmirigyét gyakorlatilag elkezdte lebontani a szervezete.

A tévés szót ejtett még arról is, hogy az egészsége érdekében teljesen elhagyta a glutént, és gyakran tart olyan napokat is, amelyeken csak vegán ételeket fogyaszt. Jógázni és meditálni is szeret, de úgy gondolja, hogy a sportok tekintetében elég szélsőséges az ízlése, mivel a másik nagy kedvence a thai boksz.

Egészsége érdekében hozta meg azt a döntést is, hogy bizonyos személyekkel teljesen megszakítja a kapcsolatot.

Ez is nagy változtatás volt az életemben. Nem azt mondom, hogy az ismerőseim felét kukába dobtam, de voltak olyan emberek, akiknél éreztem, hogy nem jó a társaságukban lenni, mert annyira negatív vagy rosszindulatú, vagy csak egyszerűen utána rosszul érzem magam. Nem tudom, hogy nektek van-e ilyen, amikor valakitől gyomoridegetek lesz. Káros, és rombolja az embert, meg tud betegíteni az, ha olyan környezetben vagy, ami neked nem jó és toxikus

– mondta Iszak, hozzátéve: ez a döntése egyes munkáit is érintette.