A legtöbb szülő rémálma, hogy gyermeke egyszer dackorszakba lép, így volt ezzel Tóth Gabi is, akinek kislánya, Hannaróza Mária éppen akkor lett tündérkéből kis, durcás manó, amikor betöltötte második életévét. Az énekesnő azt mondja, gyermeke egyik percről a másikra változott meg, ami hatalmas pofonként ért fel.

A Sztárban sztár leszek! mestere a csalad.hu-n vezetett blogjának legutóbbi bejegyzésében vallott kendőzetlenül érzéseiről. A posztból kiderül, hogy Hanni azt követően lett dacos, hogy december elején megünnepelték a második születésnapját. Ezt Tóth Gabi akkor tapasztalta először, amikor leforgatták legújabb dalának videóklipjét: bár a hosszú nap után alig várta, hogy megölelhesse kislányát, a csöppség nem várta tárt karokkal őt úgy, ahogy korábban mindig, ha a munkából hazatért.

Egész úton a kocsiban már arra hangolódtam, hogy hazaérek, ő elém rohan, átölel a kis kezeivel és én elmesélem neki, milyen gyönyörű helyeken jártunk, milyen csodákat láttunk. Korábban még akkor is átszellemülten figyelt, ha nem értette pontosan, mit beszéltem, de az én lelkesedésem átkúszott rá is. Most is erre számítottam. És akkor jött az első hatalmas pofon. Egyáltalán nem futott elém. Ok, ha Mohamed nem megy a hegyhez, hát a hegy megy Mohamedhez, gondoltam, odasomfordáltam hozzá és próbáltam felvenni a kapcsolatot a látszólag közömbös gyerekemmel, aki a babájával játszott. Lehet, hogy hülyén hangzik, de azt éreztem, hogy szándékosan ignorál, és azt várja, hogy epekedjek a kegyeiért. Az a borzasztó, hogy ezzel együtt gyakorlatilag el is kezdtem epekedni a kegyeiért. „Anya kis csalogánya, hiányoztam Neked?” NEM! ... „Anya is játszhat a babáddal?” NEM... „És a macikával?” NEM... Összetörtem. Teljesen tehetetlen voltam. Később ráadásul még megforgatta a tőrt a szívemben, amikor altatásnál nem volt hajlandó a kezemben maradni, inkább befordult a fal felé és egyedül aludt el

– mesélte az énekesnő, aki többek között szót ejtett arról is, hogy szerinte azért is veszi jobban a lelkére, ha kislánya visszautasítja őt, mert komoly lelkiismeretfurdalása van amiatt, hogy sokat dolgozik, és nem tölt a kicsivel minden időt.

Tóth Gabi nehezen viseli, hogy lánya tökéletesen hozza a dackorszakra jellemző összes tünetet.

Tegnap jött el az eddigi mélypont, amikor már majdnem papot hívtam, hogy kiűzze a démonokat a Mariból. Olyan hisztit lerendezett, amilyet én legmerészebb álmaimban sem tudtam elképzelni. Borzasztó volt szembesülni vele, hogy óráknak tűnő hosszú percekig nem tudtam lenyugtatni, illetve helyesbítek, akkor sem én nyugtattam le, hanem anyu. Én egy darabig próbálkoztam, aztán bevallom, feladtam, zokogva otthagytam anyukámra, akinek végül nagy sokára sikerült megnyugtatnia. Egy világ omlott össze bennem. Úgy éreztem, hogy Hanni már nem szeret, és talán soha többet nem is fog

– vallotta be az énekesnő, majd kiemelte: a szakemberek szerint nem lehet megmondani, hogy ez az állapot mennyi ideig szokott tartani, de akár négyéves korig is elhúzódhat. Az énekesnő tréfásan hozzátette, ha két éven belül kihullik az összes haja, az vélhetően a dackorszak miatt lesz.

nehéz időszakról énekel

Az énekesnő dalban válaszolt a vádakra, amelyek az Eucharisztikus Kongresszus után érték őt. A TV2 Mokka című műsorában vendégeskedett, ahol elmondta: ami akkor vele történt, az karaktermészárlás volt, az őt ért vádak pedig alaptalonok.

Időközben frizurát is váltott: szőke tincseit barnára festette.