Az Instagram, valamint az ahhoz hasonló közösségi oldalak ma már szerves részét képezik mindennapjainknak, és az évek során valahogy természetessé vált, hogy egy kicsit mindannyian szebbnek és jobbnak próbáljuk mutatni magunkat ezeken a platformokon, mint amilyenek a valóságban vagyunk. Erre mutatott rá friss bejegyzésében Kárpáti Rebeka is, aki egy natúr fotóval jelentkezett.

A különböző képszerkesztő programok segítségével ma már néhány kattintással feldobhatjuk a rólunk készült képeket, jóllehet több kutatás is rámutatott arra, hogy mennyire ártalmas a közösségi oldalakon látható valóság eltorzítása. Kárpáti Rebeka azonban cseppet sem szeretné, ha az őt követő fiatal lányokban téves kép alakulna ki róla, ezért is örvendeztette meg követőit az alábbi őszinte poszttal.

A Jóban Rosszban című sorozat egykori szereplője korábban egy retusálatlan fotóval azt is vállalta, hogy narancsbőrös a combja. Ezek után nem félt megosztani egy smink és filter nélküli fotót sem.

Tudom, ez nem szexi, de tessék. Bár a munkám velejárója a folyamatos »standby«-ban levés, a smink, a haj, a ruha, a profi fotós... és bár eddig is beszéltem többször ilyen »kulisszák mögötti« dolgokról lelki és testi témákban is, de megfogadtam, hogy erről sokkal többet fogok kommunikálni, mert kell. Valamennyire már kezdünk elhatárolódni ettől a túlzott tökéletesség-hajhászástól itt az Instán és szuper látni, hogy egyre több a body és mind positivity megmozdulás. Én az élet minden területén kivétel nélkül a harmóniában hiszek és a megfelelő arányok megtalálásában. A munkám a TV, a social media és a saját vállalkozásom, aminek elengedhetetlen velejárója az esztétikus tartalmak készítése és egy materiális értelemben vett »always on top« vibe. Emellett viszont nem szeretném azt, ha az engem követő fiatal lányokban egy olyan téves kép alakulna ki, hogy ami velem, vagy a hozzám hasonló szocmédiás karakterekkel minden mindig szuper, szép, és tökéletes. Nekem is vannak rosszabb napjaim, mint ahogy mindannyiunknak. Ennek a legutóbbi ékes esete, amikor pár hete egy kicsit megmihálylottam lelkileg, szellemileg és fizikailag, ami ilyen szépen meg is jelent az amúgy - kopp kopp kopp - mindig sima arcbőrömön. Teljesen rendben van, ha néha nem vagy jól. Nem tudnál cserélni olyan emberrel a világon, akinél ez ne így lenne. Pihenj meg egy picit, szívd fel magad és menj tovább! Mindenre van megoldás. Lehet hogy sok mindenkinek semmit nem ad ez az írás, és azt gondolja teljesen felesleges dolgokról hablatyolok 3 pötty miatt, de ha már van valaki, akinek egy picit formáltam a szemléletén ezzel kapcsolatban, akkor már boldog vagyok

– áll a Kárpáti Rebeka bejegyzésében.

Korábban olyan sztárokról is írtunk, akiknek bár  az internetes megjelenése mindig kifogástalan, smink és filterek nélkül azonban szinte felismerhetetlenek.