Saját fagylalt recepttel rukkolt elő a világ egyik legnagyobb dívája: Barbra Streisand kávés különlegessége a téli hónapokban is garantáltan remek választás, ha desszertről van szó.
A kétszeres Oscar-díjas, többszörös Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai sztár házi fagylaltjának elkészítéséhez mindössze néhány alapanyagra van szükség. A receptet alább mutatjuk:
Hozzávalók
a fagylalthoz:
- 240 ml teljes tej
- 170 gramm mályvacukor
- 15 gramm instant kávé
- ¼ teáskanál só
- 240 ml tejszín
a diós csokoládészószhoz:
- 58 gramm étcsokoládé
- 28 gramm sótlan vaj
- 120 ml forrásban lévő víz
- 70 gramm kristálycukor
- 2 evőkanál kukoricaszirup
- ¼ teáskanál só
- 60 gramm darált dió vagy pirított mandula
- ½ teáskanál vanília esszencia
Elkészítése
Lassan melegítsük fel a tejet, majd adjuk hozzá a mályvacukrot. Addig keverjük a masszát, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezt követően keverjük hozzá az instant kávét és a sót, majd vegyük le a tűzről és hűtsük le teljesen.
Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt. Keverjük bele a kihűlt mályvacukros masszát, majd az egészet adagoljuk ki jégkocka tartóba és fagyasszuk legalább 8 órán át vagy egy éjszakán keresztül.
A diós csokoládészószhoz olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a cukrot, a kukoricaszirupot, a sót, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Főzzük 5 percig, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. A fagylalttal tálaljuk.
(Vince)