shutterstock 1423593281

Így alakul át hazánk egyik legnívósabb étterme - de előbb bezár

2022.02.01. 14:30

Az elmúlt időszakban több étterem kényszerült arra, hogy örökre bezárja a kapuit. A koronavírus-járvány következtében sorra mentek tönkre az olyan, egyébként nívós vendéglátóhelyek, mint a budapesti Keleti pályaudvar környékén található Olimpia, vagy a szintén fővárosi Csalogány26 nevű étterem. Most egy, a Balatonnál található színvonalas bisztró döntött a zárás mellett, ám a döntés csak ideiglenes: az étterem megújulva várja majd vendégeit a jövőben.

A csopaki Szent Donát Borkúria egy héttel ezelőtt blogbejegyzésben közölte, hogy a megújulás érdekében mint étterem, végleg lehúzza a rolót. A jövőben egy butikbirtokként üzemel majd, hogy átfogóbb borászati élményt biztosítson vendégei számára.

A változás az élet maga, az elmúlt pár év pedig több fontos mérföldkövet is hozott a birtokunk életébe. Közel megdupláztuk a szőlőterületeink méretét Csopak és Tihany legjobb fekvéseiben. Új szőlőt telepítettünk a legtávolabbi termőhelyünkön, Szentbékkállán, valamint sok év után elkészült az új pinceberuházásunk is, mely egy modern feldolgozóval gyarapította a borászatot. A fejlesztések sora pedig a következő években is folytatódik. [...] Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt a megújulásra. [...] úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstoló térré alakítjuk és boros programokkal töltjük meg

– számolt be egy bejegyzésben a tervekről Kovács Tamás, a Szent Donát Borkúria tulajdonosa.

A birtok a legújabb Instagram-bejegyzése szerint előzetes bejelentkezéssel februártól ismét látogatható, ám éttermi ellátás helyett már 1,5-2 órás kóstolóprogramokat kínál. A program során megmutatják az érlelőtermet, mesélnek az ökológiai szőlőművelésről, a kíméletes borkészítésről és termőhelyeik izgalmas geológiájáról.

(femcafe.hu)