A színésznő soha nem fogja elfelejteni, hogy tizenévesen milyen sok megjegyzést kapott az alkata miatt. Most azt is elárulta, hogy milyen védekezési mechanizmust fejlesztett ki a bántó megjegyzések miatt.

Szinte az ország szeme láttára nőtt fel Ábel Anita, aki mindössze négy éves volt, amikor megtette az első lépéseket a televíziózás világába. Ezt követően évtizedekig láthatták a nézők a Szomszédokban, ahol – mint minden szereplőt – óriási figyelem kísérte minden lépését. Azonban a népszerűséggel nem csak jó dolgok társultak, amelyet a tizenéves Ábel Anitának nem volt könnyű megélnie.

12-13 éves voltam, amikor a Kacsa magazinban megjelent rólam egy cikk, amiben az alkatomra tettek megjegyzést. Nem épp modell külsővel voltam megáldva, így emiatt kaptam a legtöbb megjegyzést. Emlékszem a beszólásokra, volt, hogy az utcán kiabáltak utánam az alkatomat cikizve.

– idézte fel a 100.3 Rádió Dikh Zsá Shéj című műsorában Ábel Anita, aki sajátos védekezési mechanizmust fejlesztett ki.

Hamar megtanultam, hogyan védekezzek ez ellen. Így lett a rám jellemző szarkasztikus humor a mindennapjaim része. Igaz, ez önmagában kevés lett volna, ha nincs olyan támogató, szerető családom, akikre mindig számíthattam. A szülői védőháló nagyon sokat jelent egy ilyen helyzetben is.

– mondta a színésznő, aki gyermeke mellett is igyekszik minden helyzetben ott lenni.

A lányom 13 éves, az első perctől kezdve nyitottságra, elfogadásra igyekeztem nevelni. Ugyanakkor azt is tudatosítottam benne, hogy bármi van, bármi történik, hozzám mindig jöhet, nekem bármit elmondhat. Ha valamiért úgy érzi, hogy nekem nem tudja, akkor is ott vagyok, csak jeleznie kell, ha gond van. Ha olyan helyzet adódna, elvinném szakemberhez, akinek elmondhatja a gondját, problémáját. Szerencsére mindent meg tudunk beszélni, legyen szó az iskolai dolgokról, a közösségi média használatáról igyekszem támogató, segítő szülő lenni, akire mindig számíthat.

– mesélte a Zsá Shéj műsorvezetőinek, Nagy Melanie-nak és Minzari Alexandrának Ábel Anita.