Ötvenhetedik születésnapjához közeledve sem fél félmeztelenre vetkőzni a kamerák előtt Brooke Shields, aki ezúttal egy reklámkampány kedvéért vette merészebbre a figurát. 

A kék lagúna című film szereplője a bő szárú, fenékre simuló farmernadrágon kívül nem viselt mást, amikor lefotózták.

A modell-színésznő utoljára 15 éves korában vállalt el farmerreklámot, és amikor a Jordache nevű ruházati cégtől nemrégiben megkeresték őt, örömmel mondott igent. Mint mondja, igen nagyra értékeli, hogy a hatvanhoz közelítve is modellkedhet, és kötelességének érzi, hogy testét a maga természetességében mutassa meg. 

Nem tart az öregedéstől, sőt: annak örül, hogy megélheti az éveket.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy 56 évesen is szerepelhetek. Ennek sokkal nagyobb jelentősége van most. Bizonyos kor felett ezt már nem munkának fogjuk fel, hanem kiváltságnak. Fontos volt nekem, hogy láthassátok, hogy néz ki az én 56 éves testem, és hogy harcoljak a retusálás ellen

– mondta a People magazinnak Shields, aki nem csak a farmert szeretné reklámozni, hanem arra is fel szeretné hívni a figyelmet, milyen erősek valójában a nők.

A modell-színésznő sokat is tesz azért, hogy kirobbanó formának örvendjen. Ehhez a fotózáshoz önbizalmat leginkább az adott neki, hogy az utóbbi időben rengeteg időt töltött edzőteremben. 

Keményen dolgoztam az edzőmmel. Hajnali ötkor is edzettünk, nem volt nehéz ilyen korán felkelni. A határaimat feszegettem. Az egóm segített ebben!

– árulta el.