Henry Kettnert az ország egy része a Farm VIP által ismerte meg, ám már a műsor előtt is népes követőtábora volt. A vlogger most elárulta, hogyan nőtt fel, milyen volt a gyerekkora és miből építették fel a családi birodalmat.

Henry szülei között kezdetben nagy volt a szerelem, ám amikor a vlogger kétéves volt, az édesanyja úgy döntött, hogy hazajönnek Párizsból és Vácon kezdenek új életet.

Szó szerint üres zsebbel költöztünk haza. Anyukám szülei Vácon éltek, viszont nem volt saját lakásunk, ezért egy pár négyzetméteres albérletben indultunk a nulláról. A nagymamám akkoriban indított el egy kisebb cipészvállalkozást. Édesanyám kitanulta a szakmát és naphosszat kaptafát reszelt, ám mindig is fogékony volt az újdonságokra. Így jött az ötlet, hogy a cipészetet és az ortopédiát összefogva csináljon valami újat. Elkezdett egyedi cipőket készíteni betegséggel küzdő embereknek: cukorbetegeknek, műlábbal élőknek, gerincbetegeknek és olyanoknak is, akik születésüktől fogva eldeformálódott lábbal kénytelenek boldogulni.

– kezdi Henry, akinek egyébként YouTube-on 226 ezer feliratkozója van, a közösségi oldalán pedig 224 ezren követik a mindennapjait.

Édesanyám folyamatosan bővítette az üzletet, a bevételből pedig végre saját lakást is tudtunk venni. Teltek az évek, és bár még gyerek voltam, érdekelt a webprogramozás, az informatika világa: autodidakta módon fejlesztettem magam. 17-18 éves voltam, amikor találkoztunk egy technológiával, ami Magyarországon korábban nem létezett. Olaszországban kifejlesztettek egy gépet, ami nem csak a talpat, hanem az egész lábszárat képes beszkennelni, majd ennek segítségével számítógépen lehet megtervezni az egyedi lábágyat, amit utána egy speciális robot mar ki és készít el.

– részletezi a vlogger, aki ezen a ponton kapcsolódott be a családi vállalkozásba.

Bár a cipészethez nem értettem és a mai napig nem értek, az informatika világában már akkor is otthon voltam. Hosszas tárgyalások után szerződtünk az olasz céggel és elkezdtük a gyártást itthon. Az én feladatom a fordítás mellett a program kezelése volt: a megszerzett tudást átadtam az itthoni szakembereknek és elkezdődött a munka. Azóta negyedévente járunk Olaszországba továbbképzésekre, hiszen a program és a technológia folyamatosan fejlődik. Emellett pedig a környező országokban kizárólagos forgalmazói vagyunk a rendszernek. Rengeteg problémára megoldást kínál ez a technológia, ezért nagyon népszerű. Ma már nem „csak” egy cipészetben gyártunk, hanem két magánrendelőnk is van, a célunk pedig egy egészségügyi központ létrehozása, ahol még több emberen segíthetünk.

– meséli Henry.