Az Artisjus-díjas színésznő február 26-án ünnepli az 58. születésnapját. Détár Enikő szerint a kor csak egy szám, nincs jelentősége az életben, és sosem érezte, hogy túl koros lenne valamihez.

Az ismert színésznő már több születésnapját is a színpadon töltötte, mellyel elmondása szerint semmi probléma sincs, sőt, a jövőben is el tudja képzelni, hogy így lesz.

Soha nem gon­dol­kodom a koromon, a húszas éveimben nem éreztem azt, hogy túlságosan fiatal lennék bármihez is, ami­be belevágtam, illetve most sem gondolom azt, hogy túlkoros len­nék bármihez is. Ha rajtam mú­lik, a hatvanadik születés­na­po­mat is a színpadon fogom tölteni, ugyanígy a kollégák és a ba­rátok között, valami jó kis sze­repet próbálok éppen.

– nyilatkozta korábban a Borsnak. Détár Enikő a Wikipédia írása alapján 1986-ban oklevelet szerzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. 1986-tól 1991-ig a Vidám Színpad színésznője, 1991-től 1996-ig pedig a Rock Színház tagja volt, de időközben az Arizona Színház előadásaiban is játszott. 1996-tól szabadfoglalkozású színésznő. 1999-től a Madách Színház társulatának, emellett 2013-tól a Turay Ida Színház társulatának tagja.

Az elmúlt években nemcsak a színpadon bizonyított: kedvesével, Péterrel 2014-ben az Édes Élet kameráit engedték be az otthonukba, láthattuk a Sztárban Sztár ötödik szezonjában és a Konyhafőnök VIP-ben is. Legutóbb a Dancing with the Stars első évadában mutatta meg tánctudását.

Hivatalos Facebook-oldalán is nyomon követhetjük, 2020 óta pedig Instagrammal is rendelkezik, itt több, mint 13 ezren követik. A rajongóit rendszeresen meglepi különböző felvételekkel a mindennapjairól, a magánéletéről és a munkáiról. Nem egyszer kapta már meg, hogy az alakját még a húszévesek is megirigyelhetik.

Jelenleg több előadásban is láthatjuk, például a Térden állva jövök hozzád című darabban a Turay Ida Színházban, vagy a Macskák című musicalben a Madách Színházban.