Új vállalkozásairól, sportról és apaságról vallott Kucsera Gábor a Palikék Világa by Manna legutóbbi adásában. A világbajnok kajakozó, aki három gyermek édesapja, a Futtában című műsorban elmondta, hogy fiával, Benivel egészen különleges kapcsolatot ápol.

Kucsera Gábor Palik Lászlónak elárulta, a tapasztalatok alapján eddig jó munkát végzett gyereknevelés terén.

A jó pap holtig tanul, én is néha azt érzem, hogy hú de jó apa vagyok, aztán néha elbizonytalanodom, hogy biztos jól csinálom-e? Amikor jön a visszaigazolás, és azt kapod a gyerektől, hogy iszonyat tisztelettudó, becsületes, a felnőttekkel illemtudó, nem bunkó, választékosan, értelmesen beszél, az egy 8 évesnél nagy szó. Vannak hibáim nekem is, ezt próbálom kiküszöbölni, de a gyerekeim mindig számíthatnak rám, mindig ott voltam nekik.

– kezdte az egykori sportoló.

Benivel szinte együtt nőttem fel, 15 hónapos volt, amikor bölcsibe ment, előtte Szabina már visszament kézizni, így onnantól én voltam otthon a gyerekkel főállású apukaként. Az élet, tudod, ad és elvesz, nem cserélném el egy olimpiai aranyért sem azt a kapcsolatot, ami van a fiammal. A lányaimmal is jó a kapcsolatom – Milla 3 éves, Bella 8 hónapos –, de ami van Benivel, azt nem adnám fel semmiért. Amikor este megölel, az más. Beni nem nagyon ölel senkit. Most már kezd, de régen se nagymama, se nagypapa, volt, hogy nagyon Szabina sem kapott tőle ölelést. Csak apa puszi, apa ölelés, dagadt a mellem.

– emlékezett vissza Kucsera, aki természetesen aggódik gyermekeiért.

Az iskolakezdés bennem egy ilyen szorongás volt, mi lesz vele, bántják-.e majd, hogyan védi meg magát? Az iskolában ez már elkezdődik, én is tudom, hogy állandóan verekedtem, meg kell magad védeni. Ez az érzés nagyon rossz volt, de nagyon jól vette az akadályokat. A lányok nagyon más dimenzió, a szerelmeim. Milla kemény eset, egy igazi skorpió kislány, akarattal, daccal, hisztivel, és kellő rafináltsággal megkenve. »Apa, csak viccelek«, és megveregeti a vállam. Minden gyerek más, de nem tudnék különbséget tenni köztük.

– mesélte futás közben Gábor, aki arról is beszélt, hogy jelenleg három vállalkozást is működtet, többek között gyerekeknek szervez "kütyümentes" tábort falusi környezetben.