Mióta maga mögött hagyta Hollywoodot és felhagyott a filmezéssel, Cameron Diaz nem foglalkozik olyan sokat a külsejével. A 49 éves színésznő legalábbis azt állítja, hogy már sminkelni sem szokott, nem használ semmilyen kozmetikumot. 

Mint mondja, arcot is csak nagy ritkán mos. Ez állítása szerint azóta van így, nyolc évvel ezelőtt fordított hátat a filmiparnak. 

Teljes mértékben áldozata vagyok azoknak a társadalmi problémáknak – a tárgyiasításnak és a kizsákmányolásnak –, amelyeknek a nők ki vannak téve. Volt idő, amikor bedőltem ezeknek. Nehéz nem így tenni, nehéz úgy tekinteni magadra, hogy közben nem mások szépsége alapján ítélkezel magad felett. Ez az egyik legnagyobb változás az életemben. Az elmúlt nyolc évben, csajszi, megvadultam. Olyan vagyok, mint egy vadállat, egy bestia

– mondta a BBC podcastjében, a Rule Breakers című műsorban Diaz, hangsúlyozva, nagyon felszabadult lett az élete, mióta nem dolgozik a filmiparban. 

Amikor pedig a szépségápolási szokásairól kérdezték, annyit mondott:

Nem foglalkozom ilyesmivel. Szó szerint ez az utolsó dolog, amire a mindennapokban gondolok – hogy hogy nézek ki. Nem, tényleg nem csinálok semmit, az arcomat sem mosom meg soha. Kozmetikumokat sem használok; most éppen nem azt az időszakomat élem, amikor lenne erre energiám. Nekem az a fontos, hogy erős maradjak. Ez a legfontosabb

– fogalmazott a színésznő, aki a 2014-es Annie című vígjáték óta nem szerepelt filmben. Azóta nagyon sok minden megváltozott: 2020 januárjában anya lett, másfél évvel ezelőtt pedig borkészítésbe fogott. Az Avaline borászatban olyan borokat palackoznak, melyek organikus szőlőből, hozzáadott cukor és színezékek hozzáadása nélkül készülnek.

(Female First)