Kendőzetlen őszinteséggel vallott élete legélénkebb, legpörgősebb időszakáról Till Attila, aki egy időben  nem vetette meg a féktelen bulikat. A TV2 műsorvezetője azonban  azt csak néhány évvel ezelőtt ismerte fel, hogy alkoholizmussal küzdött. 

Erről Osváth Zsolt ZSHOW Time című, YouTube-on futó műsorában mesélt, a youtuber ugyanis kerek perec rákérdezett arra a tévésnél, hogy alkoholista volt-e.

Öt éve barátkozom azzal a gondolattal, hogy igen [alkoholista voltam]. Öt éve nem iszom egyáltalán. És mást se. Legyünk őszinték, a mai világ nem teljesen alkohol alapú, van itt minden... Összefügg. Én sosem voltam drogalapú. Vannak a drogalapú emberek, én egy alkohol alapú ember vagyok. (...) Ha alkoholproblémáid vannak, onnantól válik érdekessé a dolog, ha ki tudod mondani és felismered ezt a dolgot. Én öt éve úgy élek, hogy ezt már felismertem, és tudok róla beszélni, sőt, most filmet fogok róla csinálni. (...) A mai napig nem olyan egyszerű meglátni magamat annak a súlyával, hogy alkoholista. A feleségem, Kriszta sokkal jobban a rosszra emlékszik és figyelmeztet, hogy 'Tilla nagyon kemény voltál'... én meg azt mondom, hogy nem volt ez olyan... Csak buli volt, ez csak rock and roll volt, ez csak tényleg olyan volt, mint egy Guns 'N' Roses koncert, azért lássuk be. Ő meg erre azt mondja, hogy 'de amikor az Axl Rose szétveri a hotelszobát, azért ott nagyon sok probléma van, ez nem igaz, hogy ez csak egy buli meg egy menet' . Azért nehéz ez, mert vannak, akik szorongásból isznak, és minden nap azzal kell az egész származásukat, létezésüket, esetleg életben való helyzetüket tompítani, vagy felhozni hogy muszáj hozzá inni. Nekem ez sose volt. Tehát én ha dolgoztam, sose ittam. Egy-egy példa van, de akkor meg is bántam. Tényleg egyszer-egyszer volt ilyen, hogy egy buli után műsort vezettem, nagyon elszégyelltem magam, és utána biztos, hogy évekig nem fordult elő ilyen

– magyarázta Tilla, aki kitért arra is, hogy magánéletére sosem volt rossz hatással az, hogy gyakran nézett a pohár fenekére.

Én egy úgynevezett nagyivó, buliivó voltam, aki gépszíjszakadásos. Egy idő után azt is tudtam, hogy mondjuk négy sör után vége. Négy sör után nem tudtam, hogy mi történik, tehát, hogy még egyet iszom és hazamegyek, vagy még százat és nem megyek haza. Akkor átléptem egy másik világba. Az a világ, ahová én átléptem – ezt már sokszor próbáltam megfogalmazni –, ott nem volt idő, ott sosem volt idő. Ez a legnagyobb alapélményem ezekkel a szerekkel – mert az alkohol is szer –, hogy nincs idő. Én alapvetően mindig csinálok valamit és eléggé pörgök, még az a gyanú is fenn szokott állni velem kapcsolatban, hogy mi van, ha hiperaktív vagyok? Ezzel nem értek egyet, de lehet, hogy ezt rosszul látom. És mi van akkor, ha nekem erre szükségem volt, mert akkor tudtam igazán pihenni, mert akkor minden megszűnt. Akkor kiléptem. Sokszor volt, hogy mentem két napig. Még drog sem kellett ahhoz, hogy menjek. Az alkohol egy idő után picit meg akart velem mérkőzni és akkor leterített, ilyenkor kidobtam a taccsot, majd azonnal ittam rá. Ha olyan kedvem volt, hogy fölkeltem és gyógysör, és bumm, egyből tovább! És aztán két-három nap alatt lenulláztam magam, és akkor tényleg olyan voltam, mint egy háborúból hazajött katona. Ilyenkor leradíroztam magam, teljesen kiürült az agyam és onnan újra építkeztem

– fogalmazott a műsorvezető, hozzátéve, szerinte pont időben hagyta abba az ivást.

Felesége, Kriszta a legutóbbi interjúja alkalmával kérte tőle, hogy ne beszéljen ezekről a dolgokról ilyen részletesen, mert nem szereti. Bár Osváth Zsolt felvetette, hogy ezt az időszakot Kriszta nagy traumaként élhette meg, ám Tilla szerint ez nincs így.

Szerintem egyébként olyan nagy trauma nem lehetett neki, mert mégiscsak együtt maradtunk és kiheverte. De ezt nagyon nehéz megállapítani, mert közben pedig azért jófej is voltam, meg lehetett rám számítani. Tehát ezt ne úgy képzeljük el, mint amikor valaki sosincs otthon, és mindig valahol máshol iszik. Nem. Én rengeteget voltam otthon és jófej is voltam, meg iszonyú sok helyre vittem a gyerekeket

– jelentette ki a tévés, hozzátéve: felesége azért sem szereti ezt a témát feszegetni, mert ő egy antialkoholista, aki sosem ivott. Tilla kiemelte, nem a neje kényszerítette arra, hogy tegye le az italt: a műsorvezetőnek lett elege magából. Addiktológushoz korábban is járt, de ott mindig könnyű esetnek számított, mert nem ment rá a munkája és a házassága sem.