Az idei Oscar-gála egyik legnagyobb port kavaró pillanata kétségtelenül az volt, amikor Will Smith lekevert egy pofont Chris Rocknak. A színész, aki immáron Oscar-díjjal is büszkélkedhet, azért pofozta fel Rockot, mert az viccet csinált Jada Pinkett Smith kopaszságából. 

Rock pontosabban úgy fogalmazott, szerinte az lenne a legjobb, ha a színésznő játszaná a főszerepet G. I. Jane 2 című filmben. Bár Smith először nevetett Rock viccein, ezen a mondaton azonban eléggé begurult, és felsétált a a színpadra, hogy a színésznek egy jó nagy maflást adjon. Ezt követően káromkodva osztotta ki, aminek elég nagy visszhangja lett.

A pofon kapcsán a Séfek séfe című gasztroreality mestrere, Krausz Gábor is megszólalt, a közösségi oldalán írt arról, mennyire nem tartja helyénvalónak a történteket.

Akár »Hollywood«, akár nem, az erőszak nem megoldás semmire. De ebben a k*rva nagy PC világban is tartsuk tiszteletben a másikat, főleg ne poénkodjunk betegséggel. Egy szar poén kedvéért pláne nem. Erről a pofonról beszéltem nemrég. Nem lehet következmények nélkül mocskolódni a szólásszabadság nevében. Nem lehet!

– fejtette ki a 24 órán át elérhető Instagram-történetében a séf, akinek szavait a 24.hu idézte. Krausz Gábor korábban arról is elmondta a véleményét, mit gondol a feleségét, Tóth Gabit érő bántásokról.

Smithék pofon utáni cenzúrázatlan vitája itt is megtekintheti:

 (Borítókép: Krausz Gábor. Fotó: TV2/Sajtószoba/Séfek séfe // Borítókép: Will Smith. Fotó: Getty Images/David Livingston)