Íme a pénteki hírösszefoglalónk!

Ajtót kellett törni Markó Ivánra

Váratlan hirtelenséggel hunyt el 75. életévében Markó Iván Kossuth-díjas táncművész. Halála megrendítette a művészvilágot.

Magányosan élt 6. kerületi lakásában, ott lett rosszul Markó Iván. Egyik nap egy közeli ismerőse látogatta meg, ám a művész nem nyitott ajtót. Innentől felgyorsultak az események: ajtaját feltörték, majd a padlón fekve, mozdulatlanul találtak rá.

Mint kiderült, jó ideig ájultan heverhetett a földön, ahonnan mentő szállította kórházba. Itt csütörtök hajnalban hunyt el.

Magának való ember volt, ám mégsem boldogtalan. Voltak az életében súlyos mélypontok, amikor az élet vagy inkább néhány ember váltásra kényszerítette, de túllendült mindenen, és élni akart. Szeretett élni, szerette a színházat, a táncot mindenekelőtt. Talán ezért is volt benne annyi akaraterő, hogy a közelmúltban, hosszú-hosszú évtizedek után leszokott a cigarettáról. Sajnos, túl későn

– mondta a Blikknek a Markó Ivánnal egyidős Komáromi Ágnes, utalva arra, hogy a táncművész szervezete végül feladta a nikotinnal, az alkohollal és a stresszel való harcot.

A lapnak több művésztársa is elismerősen nyilatkozott Markóról. Mint mondták: „pótolhatatlan veszteség a halála".

Színlelhette kapcsolatát Árpa Attila

Futótűzként terjed a hír, miszerint Árpa Attila lesz a következő Nagy Ő a TV2 műsorában. A csatorna mindössze annyit erősített meg, hogy a színész a lehetséges jelöltek között szerepel.

Bér négy évig voltak együtt, a Blikk információi szerint az utóbbi hetekben már csak megjátszotta kapcsolatát Árpa Attila és Czakó Alexandra. 

A pár múlt héten még arról adott közös interjút a Story magazinnak, hogy gyereket vállalhatnak, a lap azonban ezen a héten már arról írt, hogy Árpa lehet a következő Nagy Ő.

Elég jó kapcsolatrendszere van a sorozatok világában, hiszen a filmes, produceri munkái miatt szinte mindenkit ismer. Ismerősi körben úgy mesélte, ő segítette hozzá, hogy két sorozatban is szerepelhessen a barátnője. Szerencsétlenül vette volna ki magát, ha a forgatásról úgy nyilatkoznak, már nincsenek együtt, ezért fent akarták tartani a látszatot, ameddig lehet

– mesélte a Blikknek egy közeli ismerős.

Csalódott mentortársaiban Gáspár Laci

Gáspár Laci a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsor vendége volt, ahol szomorúan mesélt egy, az X-Faktor színpadán történt esetről. Történetesen arról, amikor az Omega együttes legendás slágerének, a Gyöngyhajú lánynak elrontotta a szövegét.

Gyöngyhajú lány helyett Zöldhajú lányt énekelt.

Hajdú Péternek Laci bevallotta: rosszul esett neki, hogy mentortársai nem álltak ki mellette. Ezért sem kelt Puskás Peti védelmére, amikor Bakács Tibor „Settenkedő", a Megasztár első 3 évadának egyik zsűritagja úgy beszélt a The Biebers frontemberéről, hogy az ő alkalmazása volt az X-Faktor egyetlen tévedése.

Amikor forgatunk, én mindegyiket megvédem. Mindig! De engem ők nem. Azt a szöveget nem lehet elrontani, nekem mégis sikerült. Úgy, hogy még soha nem rontottam. [...] Azért kellett ennek megtörténnie, hogy visszafogjam magam, és elgondolkozzak a dolgokon 

– mondta Hajdúnak Gáspár Laci.

A teljes beszélgetést péntek este 10 órakor a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában láthatják a nézők.