Manapság már ritkán lehet olyan felvételeket látni az Instagramon, melyekre nem került valamilyen szépítő filter. Néhány kattintással feldobhatjuk a hátteret, a fényeket, és a sminket, ez pedig nagyban befolyásolhatja a fiatal lányok önbecsülését. Paris Hiltont legalábbis rendkívül aggasztja, hogy a magukat tökéletesnek mutató lányok válnak etalonná.

A magát énekesnőként és színésznőként is aposztrofáló celeb arra utalt, hogy nem gyakran szokott utólagos módosításokat végezni a képein, amelyeket posztol, mivel szerinte a képmegosztásalapú közösségi média rossz hatással van a fiatalokra. Az irreális szépségnormákról is megvan a véleménye.

El sem tudom képzelni, milyen lehet most 12-13 évesnek lenni, és folyton a hamis szépségkövetelményekkel szembesülni, állandóan filtereket használni. Szerintem ezek nagyon mérgező dolgok... Ebben a korban az ilyesmi nem tesz jót az önbecsülésnek

– magyarázta a The Sunday Project című műsorban a szőkeség, akinek szavait a Female First idézte. A celebnőre hibásan a Hilton szállodalánc örököseként hivatkoznak rá; a balhés múltja miatt nagyapja már rég kizárta őt az örökségből. A műsorban egyébként az is elhangzott, hogy nem tartja magát egy buta szőkeségnek, csak jól tudja tettetni, hogy az, olyan sokáig játszotta a Simple Life című realityben is látott szerepét.

Azt mondjuk nehezen tudjuk elhinni, hogy az alábbi posztokon semmilyen filter nincs, de Hilton korábban smink nélküli fotót is mutatott magáról és a rajongók szerint azon is fel lehet ismerni.