GettyImages-1384692955

Anne Heche szervei számos ember életét megmenthetik

2022.08.16. 10:13

Sikerült azonosítani a múlt hétvégén azokat a személyeket, akik végül megkaphatják a híres amerikai színésznő, Anne Heche szerveit.

Anne Heche-t augusztus 5-én, Los Angelesben érte autóbaleset, amelyben agy-, tüdő- és égési sérüléseket szenvedett. Egy teljes héten át volt kómában, mígnem az orvosok múlt pénteken agyhalált állapítottak meg nála és nagy erőkkel elkezdték felkutatni azokat, akik a színésznő előzetes rendelkezése szerint megkaphatják majd ép szerveit.

Heche kérését tiszteletben tartva a családja kezdeményezte, hogy gépekkel addig tartsák őt életben, amíg meg nem találják a megfelelő szervekre váró embereket.

Miután ez megtörtént, múlt szombaton végül lekapcsolták őt a gépekről.

A néhai színésznő szóvivője szerint Anne Heche békés körülmények között halt meg. Hogy pontosan mely szerveit tudták felajánlani és hány ember kapja meg ezeket, az nem ismert, de annyi bizonyos, hogy számos embert életét menti így meg.

Az nlc.hu a téma kapcsán rámutatott: Magyarországon nincs szükség arra, hogy írásban kinyilvánítsuk: agyhalál esetén szervdonorok szeretnénk lenni. Ez hazánkban automatikusan így történik, amennyiben korábban nem tettünk ez ellen tiltakozó nyilatkozatot.