Egy, a szívéhez igen közelálló téma nagykövete lett Rúzsa Magdolna. Az immár háromgyermekes édesanya csizma- és kalapfüggőnek vallja magát, aki a színpadon nemcsak a divatos megjelenésre, hanem a kényelemre is törekszik. Az énekesnővel trendiségről, anyaságról, illetve a személyiségének formálódásáról is beszélgettünk.

Hogyan kell elképzelni a cipők iránti rajongását?

Van egy nagy szerkény, amely tele van cipőkkel. Megvannak a színpadi, illetve az utcai darabok. Tisztában vagyok vele, melyek azok a lábbelik, amelyeket egy órára, vagy csak fél napra tudok felvenni, mert bár elegánsak, borzasztó kényelmetlenek.

Volt idő, amikor még lehetőségem volt azon tűnődni reggelente, hogy aznapra melyik kiegészítőt válasszam, a gyerekek születése óta azonban inkább a gyorsaságra törekszem.

Az utóbbi időszakban a legnépszerűbb választásom a sportcipő és a jogging. Olyan tudatos vagyok ebben a témában, hogy például pontosan tudom, melyik az a cipő, amelyben ha fáradtan állok színpadra, komfortosan fogom érezni magam. Egyszerűen biztonságot ad. Sokan emlegetik, hogy a Megasztárban annak idején mezítláb énekeltem a színpadon. Ennek nagyon prózai az oka: akkor is úgy volt a legkényelmesebb.

A divat mennyire meghatározó az életében?

Mindig is imádtam, próbáltam követni, akkor is, amikor nem tehettem meg, hogy a legszebb, legjobb darabokat vehessem meg. Gyerekként álmodoztam, hogy egyszer szép ruháim lesznek, ez felnőttként teljesült. Amint lehetőségem nyílt rá, elkezdtem felépíteni magamat, kerestem az utamat. Biztosan mindenki emlékszik a rocker korszakomra, vagy a túlzóan sminkes, műszempillás időszakra. Jó, hogy ezeket is megtapasztaltam, hiszen ezek segítettek abban, hogy mostanra letisztult a stílusom. A színpadon persze a vagányabb darabok is előkerülnek. Mi nők szeszélyesek vagyunk, nem mindennap ugyanaz a fazon áll közel a szívünkhöz, de a KINCSEM kollekcióban minden napra találhatunk alternatívát.

Három gyermek édesanyjaként mikor van lehetősége önmagával foglalkozni?

Hetente maximum egy-két órára engedem meg magamnak, hogy „elszökjek” otthonról, de amint végeztem a feladataimmal, rohanok haza a gyerekekhez.

A koncertek nyújtanak kikapcsolódást, a fellépések töltenek fel, ugyanakkor imádok a gyermekeimmel lenni.

Amennyire nehéz és fárasztó, annyira csodás az anyaság. Semennyi időt sem akarok elvenni tőlük, számomra ők jelentenek mindent.

A közösségi oldalakon nem győzik dicsérni, milyen hamar visszanyerte a terhesség előtti alakját...

Anyatejesek a kicsik. Ennek is köszönhető, hogy így történt.

Kijelenthetjük, hogy a gyermekei születésével Ön is újjászületett?

Abszolút! Mondhatjuk, hogy egy teljesen más Rúzsa Magdi lettem. Azt gondoltam, hogy nem fog megváltoztatni az anyaság, de tévedtem. Más lettem, persze jó értelemben. Számomra a gyerekek (Keve, Zalán és Lujza – a szerk.) az elsők és a legfontosabbak, fejben mindig velük vagyok. Október elsején lesznek nyolc hónaposak, még kicsik, de nem hiszem, hogy ha nagyobbak lesznek, megváltozna bármi.

Nagyon anya lettem. Biztos, hogy a jövőben ezen finomítanom kell, de önmagam egyelőre a fontossági listám legvégén szerepel.

(Borítókép: Rúzsa Magdolna Fotó: Szabó Réka/Index)