Éppen ma, azaz október 8-án ünnepli a születésnapját Palvin Barbara. Az Egyesült Államokban élő magyar modell, akit a világ legszebb női között tartanak számon, 29 éves lett. 

Palvin csupán 13 éves volt, amikor 2006-ban felfedezték. Budapesten sétált, amikor szépségére felfigyeltek, s még ebben az évben debütált a Spur Magazine-ban. 2008-ban már egy nagyobb divatanyagban szerepelt az ELLE magazinban, ezt követően került az IMG Modellügynökséghez. A kifutón 2010 februárjában debütált; a Prada márkát képviselte a Milan Fashion Week-en. Később Louis Vuitton, Nina Ricci, Vivienne Westwood és Giles modelljeként is mutatott be ruhákat, de modellkedett az Armani Exchange, a H&M és a Victoria's Secret részére is. Többször elnyerte Az év modellje díjat, és filmes berkekben is szerencsét próbált.

Palvin mára a divatszakma megkerülhetetlen szereplője lett, s a hazai hírességek közül neki van a legtöbb követője az Instagramon: 18,3 millióan követik mindennapjait. Ezen a platformon osztotta meg korábban azt a felvételt is, melyen összevetette, mennyit változott az évek alatt. A Blikk által kiszúrt kollázs fotói között tíz év telt el.

Úgy érzem, nem változtam valami sokat

– írta a korábban posztolt fotóhoz Palvin, aki jelenleg Los Angelesben él szerelmével, Dylan Sprouse egykori amerikai gyerekszínésszel.

(Borítókép: Palvin Barbara. Fotó: Getty Images/Alessandra Benedetti - Corbis)