Schobert Norbi és Rubint Réka 17 éves fia, ifj. Schobert Norbert is közte van annak a tizenhat hírességnek, akik részt vesznek a TV2 november 21-én startoló reality műsorában, a Farm VIP-ben. A fiatal fiút a képernyőn eddig csak a Masterchef Juniorban láthattuk önállóan. A Velvetnek adott interjújában elárulta,  miért tartotta fontosnak, hogy megismerje őt az ország, valamint  mesélt a családját ért támadásokról és a vidéki életről is.

Mi derül ki rólad a műsor során?

Hogy jól tudok alkalmazkodni bizonyos helyzetekben, nem küzdök azért, hogy az akaratom érvényesüljön. Könnyen felveszem az adott életkörülmények ritmusát. Ugyanúgy megettem például a fehér kenyeret, ahogy a többiek, nem volt kifogásom ellene. Nem azt mondom, hogy jól esett, mert nem ehhez vagyok szokva, de megtettem.

A vidéki élet tudtommal közel áll hozzád...

Vegyes vér folyik bennem, hiszen a nagyszüleim anyai ágon lent éltek Jászberényben. Hétvégenként és a szünetekben sok időt töltöttünk náluk, ahol volt mindenféle állat: kutya, macska, galambok, kecske, disznó, tyúk, kacsa. Mindig is imádtam a vidéki élet nyugalmát, szépségét, mert ott az ember tényleg stresszmentesen élhet. Nagyon jó a légkör, az illatok is sokkal tisztábbak. Az állatokért is rajongok, a szüretelést pedig kifejezetten kedvelem. Nincs bajom a házias konyhával sem. Sokat köszönhetek a Farm VIP-nek, hiszen nemcsak új emberekkel ismerkedhettem meg, hanem olyan ingerek is értek, amelyek eddig soha. Nyilván akadtak olyan szituációk, amikor ki kellett állnom az igazamért, de ezzel sincs bajom, őszinte embernek tartom magam.

A műsorban, ahol te vagy a legfiatalabb, a Piros csapatatot erősíted. A korod miatt származott bármilyen hátrányod?

Nem akartam kitűnni, sem a középpontba helyezni magam. Nem gondolom, hogy az jó tulajdonság lenne, ha valaki folyton magára szeretné terelni a figyelmet. Nem azt mondom, hogy háttérbe szorultam, mindössze igyekeztem akkor előtérbe kerülni, ha szükség volt rám. Vajtó Lajossal például többször is együtt keltünk fel reggelente, hogy gondoskodjunk az állatokról. Egyszer sem panaszkodtam, szerintem meg fognak lepődni a nézők a viselkedésemen.

Miért gondolod, hogy meglepődnének?

Sokan azt gondolják, hogy egy elkényeztetett fiú vagyok, pedig ha kell, belenyúlok a tehéntrágyába. Pozitív csalódás leszek.

A szüleid rendszeresen szerepelnek a nyilvánosság előtt. Adtak valamilyen tanácsot a forgatások előtt?

Inkább az életünk eddigi tapasztalatait tudtam hasznosítani. Leültek velem beszélgetni a műsor előtt, és anya arra kért, hogy bármi is legyen, csak magamat adjam. Ez így is történt. Szerintem a nevelésük tisztán látható lesz a tévéképernyőkön. Tudom, milyen véleménnyel vannak anyáról és apáról, illetve rólam és a testvéreimről. Remélem, látják majd az emberek, hogy eddig talán rosszat gondoltak rólam. Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem szeretnek minket, de igyekszem ezen a látásmódon változtatni, hiszen sokszor ismeretlenül ítélnek meg.

Te többnyire hol találkozol ezekkel a negatív kritikákkal?

A közösségi oldalaimra feltöltött képek alatt akadnak negatív kommentek is. El kell keserítsem ezeket az embereket: nem bántanak a hozzászólások, mert nem veszem magamra őket. 

Olyan vagyok, mint anya. A rossz és bántò energiát kizárom az életemből, mert hozzám nem tesz, viszont elvesz abból az időből, amit a céljaim elérésére fordíthatnèk.

A nővéremet megviseli időnként egy-egy bántó megjegyzés, aztán megbeszéljük a családdal és túllendülünk rajta.

Az Instagram-oldaladon számtalan edzős fotó szerepel. A testépítés egy hobbi számodra vagy ezzel szeretnél foglalkozni a jövőben?

Számomra hobbi, egyszerűen az egészséges életmód híve vagyok. Nem akarok ezzel foglalkozni a jövőben. Ha van egy kis időm, nem videójátékozom, inkább tanulok vagy edzek. Szeretem hasznosan tölteni a szabadidőm. Mindig van egy kitűzött célom, ami motivál. Maximalista személyiségnek gondolom magam, aki addig küzd, amíg el nem éri a célját.

(Borítókép: ifj. Schobert Norbert Fotó: Németh Kata/Index)