Napvilágot látott pár olyan felvétel, melyek állítólag a világhírű énekesről készültek még a halála előtt. A fotókat a párja készítette róla.

A Queen zenekar énekese 1991. november 24-én hunyt el AIDS-fertőzése következtében, alig 24 órával azután, hogy nyilvános nyilatkozatot tett közzé, melyben megerősítette, hogy HIV-pozitív és AIDS-es. A zenekar utolsó klipje, a These Are The Days of Our Lives (Ezek Életünk Napjai) felvételein már szembeötlő volt leromlott egészségi állapota, bőrét például a Kaposi-szarkóma sebei lepték el.

Az énekesről a halála előtt nem sokkal készült sorozatot utolsó szerelme, Jim Hutton készítette a West Kensington állambeli One Garden Lodge kertjében. Nem tudni, az internet miért kapta fel újra ezeket a felvételeket. Mercury ekkor már nem engedte, hogy közelről fényképezzék. 

A fotókon az előadóművész szeretett macskája társaságában látható. Emlékirataiban Hutton így írja le a pillanatot:

„Azon a nyáron pózolt Freddie utoljára egy fényképezőgép előtt – az enyém előtt. Így történt: kint voltam a kertben és fotóztam a virágzó virágokat, amikor Freddie felém sétált. Felvettem az objektívet, majd láttam, ahogy kicsit hátrébb lép, hogy ne közeli legyen. Aztán pózolt, miközben én négy képet készítettem, és mindegyikhez sikerült egy mosolyt kicsikarnom belőle”

(Forrás: Express)

(Borítókép: Freddie Mercury Fotó: Dave Hogan/Getty Images)