Keddi hírösszefoglalónkban még: elsartolt a Farm VIP, Demcsák Zsuzsa a gyerekeiről beszélt, fény derülhetett Molnár Gusztáv tartózkodási helyére.

Csernus Mariann

Egy színházi próba után eltűnt a 94 éves Kossuth-díjas színésznő milliókat érő arany pecsétgyűrűje, illetve a pénze is. A pénz ugyan nem érdekli, de az ékszert mindenképpen szeretné visszakapni, ugyanis kedves emlékek fűzik hozzá.

„Idén, hét év után, felújítva vittük színpadra a Bethlen Téri Színházban a Vizsolyi Biblia 2.0 című önálló előadásomat. Október végén, a premier előtti fotóspróbán rajtam volt a gyűrű, ám mire hazaértem, nyoma veszett” – mesélte a Blikknek Csernus.

A művésznő társulati tagsága egyik kerek évfordulója alkalmából kapta a gyűrűt a Pesti Magyar Színháztól; a korábbi Nemzetitől, ahova 1950-ben szerződött.

A színésznőnek ekkor jutott eszébe, hogy tán némi készpénz is eltűnhetett. Minden lehetséges helyszínt átkutattak, ám az értékeket sehol sem találták, ezért Csernus és egyik hozzátartozója a rendőrséghez fordult. A hatóság a színdarab produkciós asszisztensét, Navarrai Mészáros Mártont már kihallgatta. A férfi a lapnak azt mondta, utoljára a művésznő ujján látta a gyűrűt, ő pedig a fotóspróbáról csak egy ideig szállította Csernus Mariannt, utána taxit hívott neki.

„A kocsiban és a színházban nem találtuk, és annak is kevés az esélye, hogy a taxiban lehúzta volna az ujjáról. Ezt elmondtam a rendőrségen is, de nincsenek vérmes reményeim azt illetően, hogy a közeljövőben előkerül” – fogalmazott Navarrai.

Farm VIP

Hétfői nappal elstartolt a TV2 Farm VIP című műsorának 3. évada évada. A csapatok már az első adásban komoly kihívás elé néztek: a pirosaknak és a sárgáknak azért kellett megküzdeniük, hogy eldőljön, kik alhatnak a parasztházban. Végül előbbiek nyertek, ám nem sokkal a beköltözést követően széthúzás alakult ki a csapatban.

Smaltig Dalma és Szorcsik Viki külön klikket alkotva több társukkal is ellentétbe keveredett.

A sárgák mindeközben egységben maradva próbálták otthonossá varázsolni a pajtát, valamint azon is morfondírozni kezdtek, vajon kié lesz majd a vezetői szerep. Szabó András Csuti saját magát, illetve Visváder Tamást tartja a két legerősebb személyiségnek, Budavári Fülöp szintén Csutira tette a voksát. Hogy végül ki áll majd a csapat élére, a hét további részében kiderül, hiszen kedd este már indul az első termelési feladat.

Demcsák Zsuzsa 

Ha már Farm VIP, akkor Demcsák Zsuzsa! A műsorvezető nemrég tért haza a Money or Love című műsor forgatásáról, Dominikáról, hogy aztán itthon folytassa a munkát. A Karib-térségbe gyermekei nélkül utazott, akik édesanyjuk távolmaradása idején főként a nagyszüleiknél töltötték az időt. Mindeközben Demcsák magánélete is válságba került, indiai férjével, Krishan Dangwallal még a kiutazás előtt jelentették be válásukat.

A műsorvezető a Borsnak nyilatkozott arról, hogyan igyekezett a távolból is jelen lenni gyermekei életében, akik legnagyobb büszkeségére nagyon sokat fejlődtek a távollétében.

„Online igyekeztem minden programjukban részt venni, így a szülői értekezletek és a fogadóórák sem maradhattak el. Már elutazásom előtt készültünk arra, hogyan kell majd helyt állniuk, nyilván a barátaim és a nagyszülők segítségével. De nagyot nőttek és felnőttebbek lettek. Mindennél büszkébb vagyok rájuk! – fogalmazott Demcsák Zsuzsa, akinek nemcsak a szülei, de a barátai is sokat segítettek a gyerekek, Tamara és Benedek körül. Sokat gondoskodott róluk Gáspár Zsolti is, aki Demcsák műsorvezetőtársaként látható a Farm VIP-ben.

„Zsolti egy nagy ajándék az életemben. Amíg Dominikán voltam, akkor is sokat beszéltünk, sőt még a gyerekeimről is gondoskodott itthon. A Farm VIP harmadik évadának forgatása pedig szerintem minden eddiginél jobb volt. Alig várom, hogy a nézők is annyira szeressék, mint amennyire mi szerettük készíteni”.

Molnár Gusztáv 

Mint ahogy arról a Velvet is beszámolt, az alkoholfüggőséggel küzdő Molnár Gusztáv ellen rágalmazás miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség hétfőn.

A Bors megkereste a színész válófélben lévő házastársát, Vivient, aki elárulta: 

tudomása szerint Molnár Gusztáv jelenleg is az elvonón tartózkodik.

Pogány Judit

A gyermekkoráról, pályájáról, belső és külső küzdelmeiről is mesélt Seres Gerda Mi lenne, ha... című podcast műsorában Pogány Judit. Mint azt többek között elárulta: kislány korában fiú szeretett volna lenni, jellegzetes hangja miatt pedig majdnem felhagyott a színészettel.

„Az isten a bátyám volt az életemben, mindig fiú szerettem volna lenni. Az egész életemet féltékenyen töltöttem, hogy én miért lány vagyok. Nem csak gyerekként éreztem ezt, hanem később is, hogy miért lánynak születtem” – vallott érzéseiről a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, aki nyolc évesen elvesztette az édesapját, majd az édesanyját is. Testvérével együtt nevelőszülőknél nőtt fel.

„Akit a saját szülei nevelnek fel, annak természetes, hogy mindennel ellátják. Nekem nem volt az, pontosan tudtam, hogy minden szelet vajas kenyér ajándék, mindent ajándékba kapok. Azért, hogy biztosítsam a környezetemet azzal kapcsolatban, hogy köszönöm, nagyon jól vagyok, egy felhang kialakult, egy plusz csicsergés, hogy állandóan jelezzem: annyira boldog vagyok, és annyira köszönöm” – magyarázta a művésznő. Bár a fiatalon megélt mélységek és szélsőséges érzelmek a bevallása szerint építették, és előnyt is tudott kovácsolni belőlük a karrierje során, végül az évek során jellegzetessé vált hanghordozása miatt majdnem otthagyta a színészi pályát.

Az ember a saját hangját megszokja, és nekem fogalmam sem volt, hogy ez milyen szörnyű.

Nem tudtam elképzelni, hogy ezt milyen hallgatni és soha senki nem szólt rám. Kezdetben egyébként olyan szerepeket kaptam, amiben ezt a hangot használták a rendezők. Aztán egyszer, a pályám kezdetén Zsámbéki Gábor rám osztotta Shakespeare Ahogy tetszikében Rosalindát, és én – talán azért, hogy a kontrollom pontosodjon – felvettem egy próbát. És akkor abba akartam hagyni a pályát. Azt gondoltam, hogy ez alkalmatlan arra, hogy egy ekkora főszerepet a néző két-három órán keresztül ezt hallgassa, ezt nem lehet, ez kibírhatatlan. Zsámbéki azt mondta, ne hülyéskedjek” – mesélte Pogány Judit, akinek hangját nagyon sok darabban, valamint a jól ismert rajzfilmben, a Bogyó és Babócában is előszeretettel kamatoztatták.

A podcastben a színésznő egyebek mellett arról is beszél, hogyan éli mindennapjait, miért nem fogad a házában vendégeket, és hogyan tudta leküzdeni a színpadon hihetetlen szemérmességét a '70-es években – írja a Metropol.

(Borítókép: Csernus Mariann és Pogány Judit. Fotó: Zih Zsolt/MTI; Nagy Tamás/Index)