FRISSÍTÉS!

A gyanúsítottal szemben a nyomozást végül elmarasztalás nélkül megszüntették.

Még szeptemberben robbant ki a botrány, melyben egy budakeszi óvodában dolgozó nevelő érintett – tudta meg a Velvet. Mint elsőként megírtuk, egy budakeszi óvodából hétfő délelőtt rendőrök vitték el az egyik férfi nevelőt pedofília gyanújával, ám kiderült, hogy az ügyet kirobbantó eset még szeptember elején történt, és a férfit akkor egy hónapra felfüggesztették munkájából.

K.Cs.-t azzal gyanúsították, hogy benyúlt egy négyéves kislány bugyijába, aminek szemtanúja is volt. Az intézet vezetője – úgy tudjuk – végül szülői nyomásra tett feljelentést. A kislány állítólag azóta nem jár az óvodába. 

Bizonyítékot kerestek a férfi lakásán a rendőrök

A rendőrség megkeresésünkre csak annyit közölt, hogy szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe egy férfit Budakeszin, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Mint megírtuk, a férfit hétfőn vezették el bilincsben az óvodából, és információink szerint kedden ellepték a lakását a rendőrök. „Reggel rendőri kisbusz, és több helyszínelő jelent meg a háznál. Egész nap ott voltak, szinte mindent átvizsgáltak” – mondta el lapunknak a férfi egyik, neve elhallgatását kérő szomszédja. 

A szülők egy része megvédi a nevelőt

A helyiek két táborra szakadtak. A csoportból – melyben a férfi nevelő volt –több szülő aláírásgyűjtésbe kezdett, mert képtelenek elhinni róla a vádakat. Egyikük azt mondta, lelkiismeretes pedagógusnak ismerték meg. „A gyerekek nagyon szerették, egyik szülő sem hiszi el, hogy bármi ilyesmit elkövetett volna. Egész évben a gyerekekért dolgozik, nagyon sok programot csinál nekik, éppen ezért aláírásgyűjtés indult hétfőn a pedagagógusért” – mondta el egy nő, akinek szintén a csoportba jár a gyereke.

Ugyanígy védik kollégái is a pedagógust, akik szerint csak egy félreértésről lehet szó. Csütörtökön késő délután rendkívüli szülői értekezletet tartottak, ahova  polgármester és az intézmény igazgatója is ügyvéddel érkezett. Lapunk érdeklődésére Szántó Henriett, az óvoda vezetője továbbra sem kívánt nyilatkozni, annyit mondott csupán, hogy a legfontosabb számukra, hogy az ügyet úgy kezeljék, hogy a gyerekek érdekei ne sérüljenek. 

Míg a szülők egy része kételkedik a férfi bűnösségében, és megvédi a nevelőt, addig jó páran vannak azok is a kisvárosban, akik nem tartják elképzelhetetlennek, hogy ilyesmi megtörténhetett. 

„Régóta szomszédok vagyunk. Mi csak azzal a kitétellel írattuk a gyermekünket ebbe az óvodába, hogy nem az ő csoportjába fog kerülni” – panaszkodott a férfire az egy szomszéd, aki szerint a családnak állandó konfliktusa van a környéken lakókkal.

Volt, hogy kiabált egy gyerekkel, mert az benyúlt a kerítésen, hogy levegyen egy gyümölcsöt a fájáról. Azt üvöltötte, hogy eltöri a kezét

– idézi a szomszéd.

Ráadásul információink szerint nem ez az első eset, hogy az óvóbácsi ellen belső vizsgálatot indítottak. Névtelen forrásunk szerint már az előző vezető is felfüggesztette állásából, apróbb fizikai atrocitások miatt került munkajogi vitába. 

Kerestük a férfi feleségét is otthonukban, ám sajnos nem értük utol. A nagypapa szerint a nő rossz állapotban van, nagyon megviselik a történtek, ahogy az óvóbácsi gyerekeit is, ezért türelmet kért. A család ügyvédje későbbre ígért tájékoztatást.