Újabb botrányos kép került elő az olasz Daniela Poggialiról, a nővérről, aki attól lett hírhedt, hogy idegesítették a betegek, ezért megölte őket. Korábban mi is említettük cikkünkben, hogy olyan képet is készített egy elhunyt beteggel, ahol mosolyogva áll az ágya mellett és feltartott hüvelykujjal jelzi, mennyire örül a történteknek, erről ír most a Gawker is.

A 38 ember megölésével gyanúsított volt ápolónő fotóit a hétvégén szivárogtatta ki a médiának egy másik nővér, Sara Pausini. Több, holtakkal pózolós képet ő készített Poggialiról, mivel állítása szerint kolléganője megfélemlítette őt. Pausini készítette az alábbi fotót is még januárban. Egy idős nő és Poggiali látható rajta, Pausini szerint a nő már halott volt ekkor.

A képeket készítő nővért is kirúgták a ravennai kórházból. A kálium-klorid beadásával ölő Poggiali ügyvédje szerint nem igazak az állítások, pedig Pausini ilyen súlyosakat mondott: „Poggiali megkért engem, hogy menjek vele a kamrába, ahova az elhalálozott betegeket viszik. Különösen eufórikus volt és akart egy képet csinálni a holttest mellett. Nem volt bátorságom nemet mondani, mert ő ilyen bosszúszomjas típus. Féltem és tartottam Poggialitól, és nem akartam bajt. Gyakran adott hashajtót a pácienseknek csupán azért, hogy akadályozza a következő váltásban jövő kollégákat. Szóval megtettem, amit akart".