Egy éve zárult le a magyar kriminalisztika legsúlyosabb bűncselekménye,  a Szita Bence gyilkosság büntetőpere. A három gyilkos - akik brutálisan megölték a 11 éves kisfiút - tényleges életfogytiglant kaptak. Az elkövetők - köztük a kisfiú nevelőanyja - azonban máig tagadnak, sőt, nemcsak egymásra mutogatnak, hanem kétségbeesve bizonygatják ártatlanságukat. 

Polcz Erika a HírTv Riasztás című műsorának adott interjút, mint mondta, "azért, hogy végre kiderüljön az igazi igazság". 

Szita Bencét 2012. október 29-én Polcz Erika csalta Kaposvárra, hogy végezzen a kisfiúval. Holttestét a Toponárhoz közeli erdős részen megásott sírban találták meg. 

A másodfokú bíróság ítélete szerint  Bogdán József és Kertész József segítettek a bestiális gyilkosságban az asszonynak, őket szintén örök rabságra ítélte januárban a Pécsi Ítélőtábla.

Polcz Erika: Szerettem Bencét, akár a fiamat

"Olyan információk jutottak a tudomásomra, amik megváltoztathatják az ítéletet" - kezdte a brutális gyilkosságért elítélt nő, aki a kalocsai börtönben tölti életfogytiglani szabadságvesztését. A nő váltig állítja, hogy őt bizony nem érdekelte semmilyen férfi, és nem is érdekelné annyira, hogy ezért gyilkoljon. Sőt, ő szerette a 11 éves kisfiút. 

"Küzdöttem azért, hogy kikerüljön abból a környezetből, amiben élt. Onnan, ahol nem ismerték el, és nem fogadták el az ő kis világát és gondolatait. Bence nagyon sokat velem volt,  ugyanúgy fontos volt a gyerek, mint bármilyen szülőnek. A Balázsra és a Bencére is fiamként tekintettem - indokolta, hogy szerinte miért nem igaz a bíróság által hangoztatott indíték, miszerint azért ölte meg brutálisan a nő volt párjának gyermekét, hogy visszaszerezze a férfit.

"Nekem nem az volt a fontos, hogy mellettem egy férfi legyen, nekem csak a gyerekeim voltak fontosak. Én csak abban bízok, hogy a jóisten segítségével az igazi gyilkosnak megszólal a lelkiismerete, és bevallja, hogy ő volt a gyilkos, és hogy miért tette."

Polcz Erika továbbra is azt állítja, hogy Bogdán és Kertész megverték, és a kocsiba kényszerítették, hogy ott várjon. 

"Tudom azt, hogy ártatlan vagyok, nem én öltem meg a Bencét.  Lépnem kell, hogy végre kiderüljön az igazi igazság, és hogy kiderüljön, hogy kinek mi volt az érdeke. Nem hagyhatom, hogy ártatlanul itt bent üljek. "

Bogdán szerint elfogultak voltak a rendőrök, ő csak egy pancser

Mindeközben a sopronkőhidai fegyház és börtön különleges biztonságú körletében Bogdán iratokkal felfegyverkezve szintén ártatlanságát próbálja bizonygatni. Érve neki is van: a rendőrök és a bíróság bűnöző múltja miatt elfogultan döntött. 

"Elfogultságot jelentettem be a hatóság ellen, mert ellenem több megyében is volt eljárás, ami megzavarhatta a rendőrök fejében a memóriát" – mondta Bogdán a HírTv-nek. 

"Az a gyerek nem maga sétált be az erdőbe és ölte meg magát. Hát nekem volt útban? Nem, a Polcz Erikának volt útban. Ők tették a Kertésszel! Engem szeretkezés jogcímén vittek oda, ahol már megtörtént a bűncselekmény. Én csak pancsernek kellettem. " -próbált meg érvelni Bogdán József -"Én szeretem a gyerekeket! Ha vendégségbe megyek, mindig viszek ajándékot gyereknek. Ha százmilliót fizetnének akkor sem tennék ilyet."

"Ha én lennék a gyilkos, már régen felakasztottam volna magam. De nem én vagyok, és ültem már jó pár börtönben, szeretnék még kimenni" - mondta. 

Kertész József: Soha életemben nem láttam Szita Bencét

Állítása szerint ő már október elején felhívta a figyelmet rá, hogy Polcz Erika mire készül. "Erikának az volt a szándéka, hogy félreállítsa, elpusztítsa a gyereket - mondta. 

Kertész korábban elismerte, hogy ott volt a kegyetlen gyilkosságnál, de oda sem mert nézni, azonban most már mást mond: állítása szerint egy nővel volt akkor, aki azóta öngyilkos lett. Ezt  szerinte "24 be nem idézett tanú bizonyítja", sőt, nem csak azt állítja, hogy egyáltalán nem tudott a gyilkosságról, de soha nem is látta Szita Bencét.