Két év négy hónap börtönre ítélte a kaposvári bíróság Kertész Józsefet, a 11 évesen 2012 októberében bestiálisan megölt felsőmocsoládi kisfiú, Szita Bence egyik gyilkosát - írja a sonline.hu.

A férfit tavaly januárban 14. életévét be nem töltött személy elleni, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla – a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága verdiktje miatt azonban 40 év után tárgyalni kell feltételes szabadlábra helyezéséről –, ezúttal pedig kiskorú veszélyeztetése miatt kellett a bíró elé állnia. A kiskorú pedig a saját fia. 

Állítólag előfordsult olyan, hogy egy százforintos érmét felforrósított a kályhán, hogy a kezébe tegye, ezzel tanítva meg arra gyermekét, hogy ne lopjon a tanárnője pénztárcájából, máskor piszkavassal „fegyelmezte”. Noha Kertész folyamatosan bizonygatta, soha nem verte a feleségét és nem kínozta a kisfiát, a tanúk állították, terrorizálta a feleségét, leköpte, és kivégzéssel fenyegette, ezért a bíróság korábban távoltartási végzést is hozott ellene.

Ezúttal pedig 28 havi börtönre ítélte, emellett megfosztotta szülői felügyeleti jogától is.

Kertész persze az utolsó szó jogán ebben az ügyben is a Szita Bence pert hozta fel, bizoyngatva ártatlanságát. "Ha a bíró a Szita Bence-ügynél úgy járt volna el, ahogy kell, most nem állnék így itt. Mentségemre legyen mondva, akkoriban be voltam gyógyszerezve – idézi a férfit aBlikk. Kertész nem sokkal korábban a HírTv-nek adott interjújában Bogdánra kente a gyilkosságot, és állította, hogy szerinte a bíró és a rendőrök elfogultak vele, mert ült már börtönben.