Először szólalt meg a nyilvánosság előtt az a fiatal lány, akit tavaly nyáron az ELTE gólyatáborában megerőszakolt és megvert K. S. Szilárd, a rendezvény hivatalos fotósa. 

A lány a hvg.hu-nak adott interjújában elmondta, attól rettegett, hogy a fotós megfojtja és megerőszakolja, mert szerinte képes lett volna akár ölni is K. Szilárd, ha ellenkezik vele. 

Azon gondolkoztam közben, hol fog elásni. 

Végig ez volt bennem. Mert a szemében akkor, ott azt láttam, hogy ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor nekem végem. Szerintem képes lenne ölni. Egy ideig gondolkodik az ember olyanokon, hogy megüsse, meg hogyan lehetne elfutni, aztán egy idő után rájöttem, hogy itt erővel semmire nem megyek. Már csak az volt bennem, hogy valahogy onnan el kell jönnöm" - mondta a fiatal lány. 

Ahogy elmondta,  el sem akart menni a gólyatáborba, mert nem ismert senkit, és ilyen közegben visszahúzódó, de barátai rábeszélték, hogy ne hagyja ki. A támadás az első este történt. 

Amikor a férfi rátámadt, egy csoporttársát kereste. Közben találkozott a fotóssal, de a részletek homályosak. Amikor magához tért, azt sem tudta, hogy a tábor melyik részén van. Egy focipálya végén, gallyakon feküdt. A fojtogatás miatt oxigénhiányos állapotba került, zavart volt, nem is emlékszik pontosan mindenre. 

A lány megerősítette, hogy a férfi valóban fotókat készített aktus közben, legalább 100-150 képet, ha nem többet. Még azt is mondta neki közben, hogy mosolyogjon. Zavart állapotban ment be egy sátorba, ahol fényt látott és félszavakkal mondta el társainak, min ment keresztül. A HÖK-ösök ezután rázárták az alvó fotósra az ajtót, és mentőt hívtak. Végül a rendőrök vitték orvoshoz. Nem haragszik a szervezőkre, szerinte sokat segítettek neki és csak egyetlen ember ismerhette a fotós múltját. 

Szerinte így, hogy támadója nem először tett ilyet, nem kellene kikerülnie a börtönből soha: 

"Nem egyedül engem bántott, hanem nagyon sok mindenkit. És ezekért soha az életben nem fog megbűnhődni, mert annyi évet egyszerűen nem tud kapni" - mondta, utalva arra, hogy családja, barátai, szűkebb környezete, vagy épp a vele egykorúak is félnek és végigszenvedték azt, hogy vele ez megtörtént. 

A teljes interjút itt olvashatja.Â