Kiderült, hogy a gyermekeiket sanyargató, bántalmazó, erőszakoló szigetszentmiklósi szülők közül az anya volt a fő gonosz - írja a Blikk. 

A nyomozás megállapította, hogy H. Andrea sokkal kegyetlenebb volt három velük élő gyermekével, mint élettársa, K. Rudolf. A gyerekek elmondása szerint nemegyszer volt olyan, hogy saját maga fogta le gyermekét, közben párját biztatta, hogy erőszakolja meg. Az is az ő ötlete volt, hogy emberi ürüléket kekszmorzsával keverjenek össze, s azt adják a gyerekeknek kókuszreszelékbe forgatva. A gyermekeket meghallgató pszichológus szakértő szerint a nőtől tartottak jobban a gyerekek.

A vádirat szerint a Szigetszentmiklóson élő házaspár emberi ésszel fel nem fogható borzalmakat követett el a gyermekeikkel. Hosszú éveken keresztül sanyargatták a 8, 9 és 10 éves kicsiket, a két fiút és nővérüket bántal­mazták, és szexuálisan kihasználták.

A Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdette az elsőfokú, nem jogerős ítéletet a gyerekeiket kínzó szigetszentmiklósi szülőkre abban az ügyben, amely az utóbbi évek legnagyobb gyermekvédelmi botránya volt - írja az Index. 

A bíróság csak kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek a szülőket, az ítélet szerint szexuális erőszakban egyikük sem bűnös. A kiskorúak veszélyeztetése miatt két évet kaptak, de azt már előzetesben letöltötték. A bíróság arról is döntött, hogy az apa és az anya kiskorú gyerekek fölötti szülői felügyeleti jogát megszünteti.