Nemcsak az Egyesült Arab Emírségbe, Dubajba, Abu-Dzabiba vagy Ibizára, de Orlandóba, Párizsba, Saint-Tropez-ba, Monacóba is közvetített csinos magyar lányokat a kerítéssel vádolt K. Zoltán és két társa, P. Szilvia és Sz. Vivien.

Sőt, a hamarosan tanúként idézett nők között van tévés arc, szépségkirálynő és címlaplány is – derült ki a „Dubaj-per” első tárgyalásán kedden, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A nagy vihart kavaró, korábban az évszázad prostipereként emlegetett ügyről hónapokig hallgattak, most azonban még maga Répás Lajos is tiszteletét tette, mint azt a Velvetnek elmondta, csak „tájékozódott" (mindenesetre együtt érkezett az elsőrendű vádlottal, és a tárgyalás végén még vicceskedve annyit szólt neki, hogy „ez ugyanaz lesz, mint nálam” – a szerk.)

A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője korábban nem zárta ki, hogy Répás ügye összefüggésben áll a Dubaj-történettel, de továbbiakat nem árultak el, és hivatalosan egyelőre nem függ össze a kettő. 

Az első tárgyalási nap rövidre sikerült, a vádlottak – meglehetősen magabiztosan fellépve – nem kívántak vallomást tenni, így a bíró a korábbi hosszabb-rövidebb vallomásukat olvasta fel, melyek összességükben azt a benyomást keltették, mintha mindhárman teljesen hétköznapi, dolgozó kisemberként puszta jószándékból segítettek volna csinos lányoknak, hogy kijussanak bulizni Dubajba, és még pénzt is keressenek.

Sőt, igazából még jót is tettek, mert több nő azóta férjhez is ment, és kint él „hercegével". 

A vádiratból szerencsére azért ennél kicsit több derült ki. 

A botrány 2011 tavaszán pattant ki. A vádirat szerint a kerítők fiatal magyar hölgyeket közvetítettek ki 2009-től hoszteszmunka helyett szexuális szolgáltatásokra, több külföldi országba. K. Zoltán és társai a magyar luxus hostesseket Dubajba, gazdag hercegekhez, vagy más, egzotikus országokba fontos üzletembereknek közvetítették ki. 

A vád szerint „egymással együttműködve, szexuális szolgáltatás nyújtására szerveztek magyar prostituált nőket belföldön és külföldön tartózkodó férfi megrendelők részére". K. Zoltánt 21 rendbeli-, P. Szilviát 2 rendbeli-, Sz. Vivient pedig 36 rendbeli, társtettesként, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével vádolják. 

A vádiratban ismertették, hogy pontosan mikor, kit, és hova közvetítettek „hosteszmunkára". A felsorolt lányok között többen nem vállalták a nevüket, csak számmal szerepeltek, ám a vádlottak vallomásában több hazai ismert név is elhangzott. 

Az egykori Szépségkirálynő neve is felmerült

A Bors szerint a számmal jelölt tanúk közt ott van az RTL Klub Éjjel-Nappal Budapest sorozatának egyik sztárja, ÉNB Zsófi, vagyis Kovács Dóra is, akit a lap szerint koronatanúként fognak kihallgatni, amiért 44 oldalas terhelő vallomást tett. 

A harmadrendű vádlott, Sz. Vivien – aki nem azonos a luxusprostik történeteit jegyző Szalai Viviennel – korábbi vallomásait hallva azonban egy ismertebb név is felmerült többször. Az akkoriban Dubajban élő, saját bevallása szerint szintén hoszteszmunkából élő vádlott szerint a 2009-es Miss Hungary szépségverseny győztese, Budai Zsuzsa Monacóban és Orlandóban is járt. Megkerestük Budait, hogy kommentálja az elhangzottakat, Budai Zsuzsa azonban cáfolta, hogy egyáltalán ismerné a vádlottakat, sőt, állítása szerint soha nem járt még sem Dubajban, sem Orlandóban, Monacóban is csak a Budapest-Bamako Rally miatt.

A szépségkirálynő neve nem először merül fel ilyen esettel kapcsolatban, nem is cáfolta, hogy korábban Répás Lajos prostiperében már kihallgatták, de akkor csak annytt akartak megtudni tőle állítása szerint, hogy honnan ismeri Répást. Sőt korábban az is felmerült, hogy a  2009-es Miss Universe Hungary regisztrált egy pornószínésznőket közvetítő modellügynökségnél, ami Pierre Woodman pornóproducer castingjára küldte. Ám ez utóbbiról nem derült ki végül a teljes igazság. 

Egy biztos, Budait állítása szerint ezidáig még nem idézték be tanúként, azonban úgy tudjuk, hogy egy korábbi, 2007-es szépségverseny győztesét igen, sőt, több modellt és a CKM férfimagazinban szereplő címlaplányt is kihallgat majd a bíróság. 

2013-ban a magyar Playboy-modell, maga Lévai Adrienn is elismerte, hogy arab férfiak megrendelésére többször is „dubajozásra” utazott külföldre, ám tanúvallomásában azt mondta, hogy szexuális szolgáltatást sosem nyújtott.

Nem prosti, exkluzív partihosztesz

A vádirattal ellentétben mindhárom vádlott tagadta, hogy bármilyen szexuális szolgáltatásra közvetítettek volna lányokat.

Az elsőrendű vádlott, K. Zoltán szerint tőle a harmadrendű vádlott, Sz. Vivien kért hoszteszeket, és semmilyen szexuális munkáról nem tudott. Ő csak küldte a lányokat egy modellügynökségen keresztül. 

A másodrendű vádlott, P. Szilvia első vallomásakor még nagyon félhetett, azt nyilatkozta, hogy ő csak egy apró porszem volt a gépezetben: „Ha én itt mégis elmondok valamit, akkor nekem bajom lesz. Félek azoktól, akik ebben az ügyben benne vannak." Aztán később már beszédesebb volt, és elég részletesen elmondott mindent,  az ő vallomásának is az a lényege, hogy márpedig egy szó sem esett semmiféle szexuális szolgáltatásról, ő csak közvetített a lányok és Sz. Vivien között. És gyakorlatilag annyi történt, hogy

a modellügynökség segítségével kiközvetített lányok „exkluzív partihoszteszként” dolgoztak.

Megtudtuk, mit jelent a bulizás

A vádirat szerint a vádlottak napidíja minimum 600 dollár volt (nagyjából 160 ezer forint), amiből 20-40 százalákot leadtak a kerítőknek. Ezen felül pedig a napközbeni soppingoláshoz még költőpénzt is kaptak, ám ennek össszege nem ismert. Az útiköltséget általában az arab fél állta, ahogy a szállást és az ellátást is. A lányok pár napig, vagy akár 1-2 hétig is kint voltak. 

A harmadrendű vádlott vallomásából az is kiderült, hogy mit jelent pontosan a hoszteszmunka. Sz. Vivien, aki 2002-óta kint élt Dubajban, volt a helyi összekötő a vallomások szerint. Saját bevallása alapján azonban csak a barátnőinak akart segíteni, hogy kijuthassanak dolgozni, ő bizony semmiért nem kért pénzt, sőt, maga is hoszteszként dolgozott. Később a hosztesz kifejezés a vallomásokban módosult bulizásra. 

A lányok napközben szabadfoglalkozáson voltak, városnézésre mentek, vásárolgattak, sétáltak, pihentek, mindehhez pedig költőpénzt is kaptak az „uraktól", akik megrendelték őket. A buli este 10-kor kezdődött, amikor egy gazdag arab vállalkozó, vagy herceg villájába mentek, ahol volt mozi, medence, tekepálya, tehát egy egész szórakozókomplexum. Sz. Vivien szerint a lányoknak nem volt más dolguk, mint jól érezni magukat, és beszélgetni, fürdeni, mozizni. Máskor röplabdáztak, társasági eseményre kísérték el a megrendelőt, vagy sportolni mentek. A sport nagyon fontos lehet, mert nagyon sokszor említették.

Az arab férfiakhoz azonban nem szólhattak, tudniillik ők nagyon visszafogottak, csak akkor beszélgettek, ha a férfiak társalgást kezdeményeztek, ilyenkor félrehívták beszélgetni a kiszemelt lányt. Itt előfordult, hogy telefonszámot cseréltek, aztán ami azután történt, már kettejükre tartozott. A buli hajnali 5-ig tartott, aztán egy sofőr visszavitte a lányokat a szállodába, és kifizette nekik a járandóságukat. 

P. Szilvia állítólag naponta beszélt az épp kint lévő lányokkal, akik sosem panaszkodtak, sőt, mind azt mondták, hogy nagyon jól érzik magukat, és haza sem akarnak menni. Sz. Vivien szerint legalább két lányról tud, aki „szerelmbe esett" kint, és azóta férjhez is ment. 

Polgári értékrendű, nagyon intelligens lányokat keresnek az arabok

Ahhoz azonban, hogy egy modell lány kijuthasson, a következő paramétereknek kellett megfelelnie: 

  • 18-25 év között kellett lenniük
  • előny volt, ha minél magasabb
  • szigorúan polgári értékrendű lányt kerestek
  • aki természetesen legyen szép, dekoratív, sportos, természetes (szolid manikűrrel) 
  • ne dohányozzon, ne drogozzon, és ne fogyasszon alkoholt
  • legyen sportos
  • legyen intelligens
  • és lehetőleg tudjon angolul, de az sem baj, ha nem
  • dobott az áron, ha esetleg ismert a hazájában (tévés, címlaplány stb.) 

Volt, hogy menstruáció miatt elmaradt a "fotózás"

A vádirat szerint a „kerítők" úgy egyeztek meg, hogy a szex helyett a fotózás szót használják majd telefonon és e-mailen keresztül, ami lényegében a szexuális szolgáltatást jelenti. Úgy tudjuk, ez egy visszahallgatott telefonbeszélgetés miatt is fontos lehet, ahol az egyik alany azért mondja vissza a fotózást, mert „menstruál".  

A tárgyalás június 11-én folytatódik.

Kommentálná? A Facebookon tegye!