Istenem! Istenem segíts!"– ezt kiabálták a világ számos nyelvén az utolsó percekben az utasok a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatán, mely március 24-én zuhant le a francia Alpokban. A német Bild magazin és a francia Paris Match riporterei ugyanis állításuk szerint belenéztek abba a rejtélyes videofelvételbe, mely a zuhanás utolsó másodperceit örökíti meg. A hatóságok azonban egyelőre cáfolják, hogy ilyen felvétel létezne. 

A Bild szerint a felvétel egy, a baleset helyszínén talált SIM kártyáról került elő és a gép áldozatai készíthették, mielőtt – a nyomozás eddigi adatai szerint – a 28 éves másodpilóta, Andreas Lubitz szándékosan a hegynek kormányozta a gépet. A kutatócsoport ugyanis a tragédia helyszínén talált néhány memóriakártyát, a lap szerint az egyiken található az említett néhány másodperces homályos felvétel. 

Egyelőre azonban kétséges, hogy valóban eredeti a felvétel, a helyi hatóság ugyanis nem erősítette meg a felvétel hitelességét. Azt ugyan elmondták, hogy valóban találtak memóriakártyákat és egyéb személyes tárgyakat, de felvételről nem nyilatkoztak és nem is hozták őket nyilvánosságra.  A kutatócsoport vezetője szerint, ha valaki talált volna egy ilyen memóriakártyát és azon lett volna használható adat, arról ők tudnának. 

A felvétel bejárta a világsajtót, ám egyelőre nem tudni, hogy valóban a halálgépen készült-e. A Velvet olvasója, a Budapest Airport egyik volt dolgozója érdekes részletre hívta fel a figyelmet: 

Mint írta, a képen a kamera előre tekint, és az előrébb lévő ülések hátát látja. Az ülések hátán kicsi, téglalap alakú, világító felületek láthatók: a fedélzeti szórakoztató rendszer képernyői. Ilyen berendezés a Germanwings gépein (más utastér fotókból ítélve) nincs. Nem is logikus, fapados cégek a magas javítási költségek miatt ritkán építtettnek be hasonlót. A felvételen látható utastér alakjából ítélve ez egy ún. szélestörzsű repülőgép, és nem az érintett A320 típus. Az elmúlt években többen is készítettek képeket olyan úton, ahol a gépet erős turbulencia rázta meg, amely akár személyi sérüléssel is járt. Az anyagok bejárták a világsajtót, a hivatkozott videó ezek egyikének felhasználásával készülhetett.

Mindenesetre a felvételen állítólag jól hallani háromszor a fémes hangzású zajt, vagyis ahogy a pilóta egy fejszével próbálja betörni a pilótafülke ajtaját. Továbbá az utasok sikoltozását is, ami azt jelenti, hogy tisztában voltak vele mi fog történni velük. A lap szerint többen, több nyelven azt hajtogatták kétségbeesve hogy "Istenem, ó istenem segíts!" Majd az hallatszik ahogy a gép szárnya súrolja a hegyet, oldalra fordul és a hang megszűnik. Valószínűleg, ahogy minden más is a gépen, a telefon is darabokra esett szét. A német lap egy szakértőt is megkérdezett, hogy alátámassza a felvétel valódiságát. Ő elmondta, hogy bár az lehetetlen, hogy az ütközésnél épen maradt egyetlen mobiltelefon is, de egy sim kártya vagy memóriakártya megmaradhatott. 

Ebben az összeálíltásban állítólag a rejtélyes felvétel látható, illetve egy videógrafika arról, mi történhetet a halálgépen: