Újabb részletek derültek ki a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatát március 24.-én  – a nyomozás jelenlegi állása szerint – a halálba irányító másodpilóta, Andreas Lubitz orvosi aktáiból. Többek közt az, hogy olyan erős gyógyszert szedett Andreas Lubitz, a múlt kedden lezuhant Germanwings-gép másodpilótája, hogy még autót se vezethetett volna, de még utasként se mehetett volna fel a gépre. 

Néha elsötétült körülötte a világ

Amit eddig tudni lehet

 

A múlt héten tragikus módon lezuhant  a Germanwings 4U 9525-ös járatának katasztrófájáért a másodpilótát, Andreas Lubitzot teszik felelőssé.

Százötvenen, 144 utas és 6 fő személyzet,  halt meg, amikor készakarva vezette a repülőt egy sziklafalnak.

Volt barátnőjének korábban azt mondta, hamarosan olyat fog tenni, amiről az egész világ megjegyzi a nevét.

Úgy tudni a nő napokkal a tragédia előttszakított vele és terhes volt

A házkutatás során kiderült, hogy a férfit – akinek legnagyobb vágya az volt, hogy egyszer kapitány legyen – egészségügyi okok miatt eltiltották a repüléstől. A helyszínelők megtalálták a lakásán azt az összetépett orvosi papírt, melynek értelmében már a tragédia napján sem repülhetett volna. 

Korábban a rendőrök egy házkutatás során megtaláltak nála egy összetépett orvosi papírt, mely szerint Lubitz a tragédia napján nem is dolgozhatott volna, most kiderült, hogy két héttel a zuhanás előtt még a Düsseldorfi Egyetemi Klinikán kezelték. 

Az már akkor kiderült, hogy súlyos látási problémái voltak, A Bild magazin most a kórházi aktákra hivatkozva leírja, hogy Andreas Lubitz 2014 végén egy autóbaleset részese volt. A másodpilóta a balesetben légnyomást kapott, és látásproblémái lettek. A német lap szerint gyakran panaszkodott arra, hogy minden elsötétül körülötte. 

Pánikrohamai miatt antidepresszánsokat szedett

Kiderült az is, hogy korábban depresszió és öngyilkossági hajlamai miatt pszichiátrián kezelték, később a munkáltatója, a Lufthansa német légitársaság is beismerte, tudott róla, mert a férfi 2009-ben beszámolt róla, miután egy tizenegy hónapos megszakítás után visszatért a képzésbe.

A Daily Mail szerint pedig Lubitz a halála napjáig antidepresszánsokat szedett a szorongása és a pánikrohamai miatt, valamint felírták neki a Lorazepam nevű nyugtatót is.

Mindeközben pedig megtévesztette orvosait is. Ők ugyanis bár tudták, hogy tudták, hogy pilótaként dolgozik,  de azt állította nekik, hogy szolgálaton kívüli állományban van, nem repül, de nagyon szívesen dolgozna újra. A légitársaságnak pedig nem szólt arról, hogy eltiltották. Más kérdés, hogy fordulhat elő egy pilóta esetében, hogy ilyen dolog titokban marad. 

A repülés megszállottja volt

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak és a repülésnek, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, amelyet vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült. Sőt, a Bild szerint szüleivel gyerekkorában folyton oda jártak nyaralni. 

Volt barátnője nem mer hazamenni

Mint megírtuk, a fiatal férfivel nem sokkal korábban szakított barátnője, aki egyes hírek szerint terhes is. A férfi állítólag korábban többször hangoztatta neki, hogy egyszer az egész világ megismeri a nevét. Most azonban a Mirror szerint nem mer hazamenni, mert fél, hogy az emberek dühüket rajta vezetik le. 

Megható üzenet

Az indulatok a közösségi oldalakon egy cseppet sem enyhültek, ám sokan hiába hibáztatják a légitársaságot, együtt éreznek a pilótákkal és légiutas-kísérőkkel. Egy nő megható levelet is hagyott a pilótának a landolás után: 

Az üzenet: „Kedves pilóták, akik hazahoztatok engem! A francia Alpokban nemrég történt tragédia és a 150 ember elvesztése után egyszerűen szükségem van arra, hogy kifejezzem önöknek az együttérzésemet. El tudom képzelni, hogy ez a felfoghatatlan dolog önöket, akiknek ekkora a felelősségük, mennyire megérinti. És szeretném legalább egy egy kedves szóval támogatni önöket. Köszönöm, hogy biztonságban hazahoztak! Önöknek hála, láthattam a családomat Spanyolorzságban és Angliában is. Remélem, önök is nemsokára látják a sajátjukat. Csodálatos repülésem volt, remélem önöknek is! Önök az okai annak, hogy ma este tudok nevetni és élhetem az életem, láthatom  a családom. Vigyázzanak magukra!"