B. Barnabást – aki a közelmúltbanbrutálisan meggyilkolta volt barátnőjétZalaegerszegen – Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetbe (IMEI) szállították. Védőügyvédje, dr. Slezák József ugyanis már B. Barnabás előzetes letartóztatásakor indítványozta, védence elmeorvosi vizsgálatát, mert szerinte erős öngyilkossági hajlamát támasztja alá a sármelléki balesete is. 

Szökni próbált

B. Barnabást a gyilkosság után nem sokkal autóbalesetet szenvedett, így kapták el végül. Először a keszthelyi kórházba került, majd CT-re átszállították a Zalaegerszegi intézménybe, azonban onnan szökni próbált, de utolérték és az agyhoz bilincselték. 

A pszichiáter segíteni próbált?

A zaol.hu úgy tudja, a pszichiátriai szakvéleményt készítő orvos megpróbálta befolyásolni az esetet. Többek közt a lap szerint a vizsgálat alkalmával ingerült hangon próbálta meg eltávolítani a rendőröket, sőt, az is felmerült, hogy értesítette a szintén az egészségügyi intézményben dolgozó édesanyát, hogy találkozhasson a fiával. A lap arról is ír, hogy a pszichiáter  kihallgatta a fiú két barátját is de vallomásukat abba az irányba próbálta terelni, hogy a fiúról kialakult negatív képhez találjon érveket. 

A rendőrség ezeket az információkat nem erősítette meg, de nem is cáfolta.