A dohánybolt tulajdonosa talált rá vérbe fagyva arra a 21 éves fiatal lányra, akit kedden este gyilkoltak meg egy kaposvári trafikban. A férfi azonnal értesítette a rendőrséget és a lány családját is, akik azonnal a helyszínre siettek – értesült a Velvet. A feltételezett gyilkost szerdán egy kórházban őrizetbe vette a rendőrség.

A család egyik közel barátjától úgy tudjuk, hogy a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt G. Fruzsina nővére és vőlegénye még a rendőrség megérkezése előtt odaért a Fő utcai dohánybolthoz. „Fruzsina rengeteg vért vesztett, már pulzusa sem volt, de R. (a lány testvére - a szerk) azonnal odarohant hozzá, és percekig próbálta újraéleszteni. Azóta is sokkos állapotban van” – mondta el lapunknak a neve elhallgatását kérő családi barát.

Édesapja beszélt utoljára Fruzsinával

Úgy tudjuk, délután 5 órakor G. Fruzsina édesapjával beszélt utoljára telefonon. Akkor még úgy tűnt, hogy minden rendben van. A szomszédos boltban dolgozó nő elmondta, hogy az egyébként este 6-ig nyitva lévő trafikban még fél 6-kor is járt vevő. A gyilkosság tehát feltehetőleg háromnegyed 6 és 6 között történhetett. Egy közeli állateledel boltban dolgozó lány is mintha megérezte volna a tragédiát:

„A zárás után arrafelé mentem haza, és rossz érzés fogott el. Egy pillanatra még meg is álltam az üzlet előtt, de mivel nem tapasztaltam semmi furcsát, tovább mentem.”

Úgy tudjuk, a rendőrség egy idősebb hölgy jelentkezését várja, aki állítólag háromnegyed 6 után akart benyitni az üzletbe, ám feltételezhetően a gyilkos a lábát az ajtó elé rakva megakadályozta, és közölte vele, hogy az üzlet zárva van.

Megpróbálta védeni magát a késszúrásoktól

A család közeli barátjától úgy tudjuk, hogy G. Fruzsina megpróbált védekezni, legaalábbis erre abból lehet következtetni, hogy nemcsak a nyakán, hanem a karján, kezén és tenyérén is vágásnyomok voltak. A rendőrség ugyan még nem erősítette meg, de információink szerint a férfi a teljes aznapi bevételt magával vitte, és

még ahhoz is volt elég lélekjelenléte, hogy elvegye a dohánybolt kulcsát, és rázárja az ajtót a haldokló lányra.

A Kapos TV-nek egy fiatal lány úgy nyilatkozott, hogy látta a férfit a vérengzés után az utcán. Ő úgy látta, mintha vérezne a karja. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rabló is megsebesült-e, vagy a támadás során borította-e be a lány vére. G. Fruzsina elvileg minden nap záráskor tájékoztatta a tulajdonost az aznapi bevételről, ám szerda este nem érkezett tőle üzenet, és nem érte el telefonon sem, ezért este 7-kor még bement az üzletbe, ahol megtalálta a lány holttestét. Ekkor értesítette a rendőrséget és a hozzátartozókat.

Hajtóvadászat volt Kaposváron

A tettes mozgását kamerafelvétel rögzítette, a rendőrség azonnal hajtóvádaszatot indított. Ottjártunkkor éppen végigjárták a közeli dohányboltokat arról érdeklődve, hogy láttak-e valamit, esetleg oda benézett-e a gyilkos. Végül szerda délután akadtak a nyomára a Kaposvári Kórház urológiai osztályán, ahol a rendőrök őrizetbe vették a feltételezett gyilkost. 

Este megemlékezést tartanak 

A kaposvári dohánybolt azóta zárva van, a helyiek mécsesekkel és virágokkal emlékeznek meg az áldozatról, a város főterén pedig ma este 7 órakor közös gyertyagyújtás tartanak G. Fruzsina emlékére. Kerestük a családot, de nem akartak nyilatkozni. A lány nővére azóta is sokkos állapotban van, ottjártunkkor éppen barátai vigasztalták. Édesapja csak annyit mondott el, hogy nem ismerik a felvételeken látható férfit. G. Fruzsina 5 éve járt jegyben vőlegényével, a fiú közös Facebook profiljukon megható üzenettel búcsúzott szerelmétől.

A trafikosok félnek

A helyi dohányboltosokat is megrázta a tragédia. Mint mondták, eddig is féltek, hiszen legtöbbször lefóliázott ajtajú, szűk üzletrészben kell dolgozniuk, ahol csak egyetlen kijárat van. „Igaz, van pánikgomb az üzletekben, de a lánynak sem volt még annyi ideje sem, hogy megnyomja. A szabályok szerint még az ajtót is zárva kéne tartsuk, de ma biztosan egész nap nyitva lesz. Csak remélni tudjuk, hogy végre ráeszmélnek a döntéshozók, hogy mekkora veszélynek vagyunk kitéve a sötétítés miatt" – mondta el az egyik közeli dohánybolt dolgozója.,

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a szerdai gyilkosság után csütörtökön törvénymódosítást javasolt a Nemztegazdasági Minisztériumnak - írja az MTI. Azt javasolja, hogy a törvényből vegyék ki azt a részt, ami az üzletek kötelező lefóliázását írja elő, vagyis, hogy legyen látható az utcáról is, hogy mi történik az üzletben.