El akart költözni a szüleitől, de nem volt pénze, ezért tervelte ki a kaposvári trafikrablást B. Péter, aki hidegvérrel gyilkolta meg a 21 éves G. Fruzsinát – derül ki a kapos.hu beszámolójából. A 19 éves sántosi férfi alaposan felkészült a bűntényre: otthonból egy 30 centiméteres kenyérvágó kést vett magához, pólójából egy sálat gyártott, sőt édesapja munkaruháját is elvitte, hogy ne vérezze össze saját ruháját. 

A szüleivel élt

Rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség a kaposvári trafikrablás részleteiről. Dr. Szijártó István rendőr alezredes itt elmondta, a fiatal férfi az érettségire készült, a szülei tartották el. A rablást azért tervelte ki, mert nem volt pénze elköltözni otthonról. A környezete nem agresszív embernek ismerte. 

Nem akarta, hogy felismerjék

B. Péter szerdán délután érkezett Kaposvárra. A Fő utcai dohányboltba 17.40-kor ment be, és a bevételt követelte G. Fruzsinától, aki 22 ezer forintot adott át neki. A férfi azonban attól tartott, hogy felismerhetik, ezért megölte a védtelen lányt. Több késszúrással végzett vele, majd bezárta az ajtót, lekapcsolta a villanyt, és elmenekült. A rendőrség cáfolta, hogy a rabló is megsérült volna.

További célpontokat keresett

A férfi kevésnek tartotta a zsákmányt, ezért a gyilkosságot követően elkezdett körbejárni a városban, hogy további célpontokat keressen. Felkészült rá, hogy esetleg újra ölnie kell, ám egyik trafiknál sem voltak olyan körülmények, hogy újra lecsaphasson. Végül a véres ruhát és a kést egy tóba dobta és hazament.

Kisebb kezelésre ment a kórházba

B. Pétert a rendőrök péntek hajnalra, a térfigyelő kamerák segítségével azonosították. Először otthon keresték, de mire a helyszínre értek, már nem találták ott. A helyi kórházba utazott egy egyszerű sebészeti beavatkozás miatt. Itt fogták el az egyenruhások. B. Péter részletes beismerő vallomást tett. Még ma kezdeményezik előzetes letartóztatását.