Szerdán állt bíróság elé a békési családirtóként elhíresült vésztői férfi, aki tavaly májusban Magyarbánhegyesen lelőtt négy embert – köztük volt élettársát , ketten életüket vesztették. Ezt követően elhajtott akkor négy és fél éves gyermekével a helyszínről, majd feladta magát Békéscsabán, a rendőrségen.

A beol.hu tudósítása szerint az ügyben zárt tárgyalást rendeltek el. Márk György ügyész csaknem fél órán keresztül ismertette a vádiratot a Csepregi-Matus Éva bíró vezette tanács előtt.

Vaslapáttal verte élettársa, ezért menekült el tőle

A vádirat szerint T. Lajos elsőrendű vádlott együtt élt M. Adriennel, akitől 2009-ben született kislánya. A férfi többször féltékenykedett élettársa korábbi párjára, J. Csabára, és egyre agresszívebben viselkedett a nővel, többször vaslapáttal és nyújtófával verte őt.

A nő 2014 elején elhagyta erőszakos társát, és kislányával együtt visszaköltözött a szüleihez Magyarbánhegyesre, ahol ismét közelebbi kapcsolatba került korábbi párjával. Közben gyermekelhelyezési pert indított, amelyben neki ítélték az akkor négyéves kislányt. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott ekkor határozta el, hogy megöli a nőt és a másik férfit.

A vád szerint 2014. május 15-én egy 9 milliméteres pisztolyt vett magához, és már aznap délután a magyarbánhegyesi családi házhoz ment, ahol akkor összesen öten tartózkodtak.

Először lelőtte a neki háttal álló Csabát, aztán Irént, majd Adriennt, nem sokkal később Józsefet. Odament az ülő helyzetben lévő Adriennhez, megkérdezte tőle, hogy

„szülni akarsz másnak gyereket?”,

és még háromszor hastájékon lőtte a nőt, akiben még volt annyi erő, hogy bevonszolja magát a házba, és értesítette a rendőrséget. Csaba és Irén a helyszínen életét vesztette, Adriennt és Józsefet a mentők kórházba szállították életveszélyes sérülésekkel. Időközben T. Lajos magához vette a kislányt, és elhajtott egy fekete Forddal. 

Márk György ügyész elmondta: a 48 éves, vésztői férfi ellen előre kitervelten, aljas szándékból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett a vád. Ezen kívül lőfegyverrel való, annak engedély nélküli megszerzésével elkövetett visszaéléssel is vádolják.

A másodrendű vádlottat, a 44 éves T. Magdolnát bűnpártolással vádolják. A nő a bűncselekmény után Békéscsabán találkozott T. Lajossal, segített neki Vésztőre vinni az autóban hisztérikusan zokogó kislányt, útközben pedig – a férfi utasításának megfelelően  a Kettős-Körösbe dobta a pisztolyt.

A férfi még aznap, védőügyvéd jelenlétében feladta magát a rendőrségen.

A bíró a vádlottak és a tanúk meghallgatásának idejére zárt tárgyalást rendelt el.