Muki és Szamóca két éve Magyarszecsődön tépett szét egy nyugdíjas tűzoltót. A bíróságon az állatok DNS-ét próbálták bizonyítékként használni, de nem sikerült – derül ki a nyugat.hu beszámolójából.

A támadás miatt a szamarak gazdája ellen emeltek vádat, mert nem zárta be az ajtót, így az állatok kijutottak a bekerített terepről. Muki és Szamóca a motorjáról szedte le a 65 éves férfit, akit mintegy 50 méteren át hurcoltak és szabályosan széttéptek.

Korábban valószínűnek tartották, hogy a Körmendi Járásbíróság már hétfőn ítéletet hozhat az ügyben, de a tárgyalást végül elnapolták. A nyugat.hu szerint az eljárás során egy drága módszer segítségével a szamarak DNS-ét próbálták bizonyítékként használni, ami azonban nem vezetett eredményre. 

„A minták degradálódtak, romlott állapotúak voltak, talajtól szennyezettek. Nem lehetett kimutatni szamártól származó DNS-t” – idézte a lap a Szegedi Tudományegyetem szakértőjét.

Emlékezetes, hogy Demcsák Zsuzsa a Mokkában röhögve számolt be  a szamártámadásról, majd kénytelen volt bocsánatot kérni az áldozat családjától.