A Népszabadság közleményt adott ki Murányi Marcell ügyében, a főszerkesztővel szemben segítségnyújtás elmulasztása miatt folyik eljárás. 

Ma reggel, a sajtóból értesültem a megrendítő hírről, hogy időközben elhunyt az a férfi, aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam. 

A mai napon a Népszabadság főszerkesztői posztjáról lemondtam. Döntésemről tájékoztattam a lap és a kiadó vezetését" – áll a közleményben. 

Murányi Marcell március 30-án 9 óra 50 perc körüli időben a Budapest VII., Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében összeütközött egy kerékpárossal. A biciklis elhunyt, hogy a balesetnek köze van-e a halálához, a rendőrség vizsgálja. A Velvetnek megszólalt egy szemtanú, a balesethez közeli kisbolt alkalmazottja úgy emlékszik, a gépkocsivezető továbbhajtott a baleset után, majd körülbelül negyven perc múlva visszament a helyszínre. 

Update: A Népszabadság megbízott főszerkesztőjének Nagy N. Péter nevezték ki, aki 1996-tól dolgozik a lapnál, 2014 szeptemberétől az egyik főszerkesztő-helyettesi pozíciót töltötte be.