Öt motorosbanda tagjainak talán véletlen, éttermi összetalálkozása vezetett óriási lövöldözéshez, ennek eredményeképpen minimum kilenc halotthoz a texasi Wacóban. A helyi Twin Peaks étkezdében – ahol nem ijesztő népek hoznak pitét, hanem rendkívül nagy mellű lányok, és hamburgert – a CNN-nek nyilatkozó rendőrszóvivő azt mondta, harmincöt éves tapasztalata alatt még nem látott ilyen borzalmas tetthelyet.

Happy Mothers Day from our TWIN PEAKS family in Waco. See you soon :)

Posted by Twin Peaks Waco on Sunday, 10 May 2015

W. Patrick Swanton őrmester, helyi szóvivő nem zárta ki, hogy még több motorostársaság is érintett lehet az ügyben, de egyiket sem nevezte meg. Egyébként voltak rendőrök a helyszínen, és mielőtt kitört volna a lövöldözés, sejtették, hogy ebből baj lehet. Lett is, a verekedés az étteremben kezdődött, a paroklóban folytatódott. Először puszta kézzel estek egymásnak a résztvevők, aztán fegyvert rántottak: lőttek egymásra és a rendőrökre is.

Lett volna mit tenni

Swanton nyíltan és dühösen beszélt: szerinte a Twin Peaks nem segített a rendőrségnek abban, hogy féken tartsák a motorosklubokat. „Hogy frusztráltak vagyunk-e? Persze. Mert úgy érezzük, hogy tehettek volna valamit, hogy ezt megelőzzék.” Amit lehet úgy is értelmezni, hogy a Twin Peaks eddig megtűrte, hogy motorosklubok tagjai lógjanak ott, és nem szóltak bele a konfliktusaikba, nem tiltották ki őket. Sőt, ami azt illeti, motorosbulikat szerveztek.

Ladies and Gentlemen, start your engines! Join us tomorrow night for Bike Night and enjoy some beers, bites, and bikes at the hottest place in town!

Posted by Twin Peaks Waco on Wednesday, 13 May 2015

A franchise-rendszerben működtetett étterem menedzsmentje közleményt adott ki, ebben azt írták, vizsgálják a lövöldözés körülményeit. „Hálásak vagyunk, hogy sem alkalmazottaink, vendégeink, sem rendőrök nem sérültek meg ebben az értelmetlen, erőszakos cselekményben, amely az éttermünk előtt zajlott, és szeretnénk részvétünket kifejezni az áldozatok családjainak.” Az említettek megmenekülése részben annak köszönhető, hogy elbújtak a fagyasztóban. Az áldozatok közül nyolcan a helyszínen haltak meg, egyvalakit pedig kórházba szállítása után nyilvánítottak halottnak.

A KWTX szerint száznál is több fegyvert koboztak el a rendőrök, de a szám még nem végleges, mert folyamatosan tartóztatnak le újabb személyeket, akik szintén fegyverrel érkeznek a helyszínre. 18 embert szállítottak kórházba.

Egyelőre sehol, senki nem erősítette meg, de kommentelők tudni vélik, hogy pincérek is életüket vesztették a lövöldözésben.