Elfogta a rendőrség annak az újpesti hajléktalannak a gyilkosát, akire egy társasház lakói vérbe fagyva találtak rá március végén.

Mint megírtuk, az 50 év körüli hajléktalan férfi többször töltötte az éjszakát a társasház aljában, és soha nem volt vele gond, nem volt agresszív, nem kéregetett, sőt, a lakók többször beszédbe is elegyedtek vele. Az egyik házban lakó hölgynek elmesélte, hogy súlyos beteg, gyomorrákban szenved, kezelésre jár, elmondása szerint azonban betegségét jól viselte. Pont ez a hölgy volt az, aki kedden reggel hétkor rátalált a vérben fekvő férfire. 

„A férjem a garázsból állt ki a kocsival, hogy a gyerekeket elvigyük az iskolába, amikor megláttuk a földön fekvő férfit, azonnal felismertük. Ekkor már nem volt magánál, de még erősen vérzett. Azonnal hívtuk a mentőket. Borzalmas látvány volt" – mondta el a házban lakó, neve elhallgatását kérő nő a Velvetnek. 

A police.hu közleménye szerint a nyomozás során elfogták D. János Zsolt 38 éves budapesti férfit, aki kihallgatása során a bűncselekményt elismerte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.