Nem mondott igazat az a 17 éves lány, aki azt állította, hogy hétfőn délután három fekete furgonos férfi próbálta magával rángatni őt Szegeden. A Velvet úgy tudja: a rendőrök bekérték a térfigyelő kamerák felvételeit, de azon csak a tini volt látható, a támadóknak nyoma sem volt.

Mint arról beszámoltunk, a 17 éves lány először az édesanyjának mesélte el, hogy a három férfi hétfőn délután a piaci nagycsarnok közelében szólította le, majd azzal próbálták magukkal csalni, hogy a fekete furgonjukban olcsó ruhák vannak. Sztorija szerint nem akart velük menni, mire a kezénél fogva kezdték rángatni, és csak azért tudott elmenekülni, mert két piaci árus a segítségére sietett.

Nos, a jelek szerint ebből egy szó sem igaz. A Velvet úgy értesült: a térfigyelő kamerák felvételén csak a lány volt látható, a három férfi és a fekete furgon azonban nem. Az esettel kapcsolatban az Origó is hasonló információkhoz jutott. A lánynak ráadásul nem ez volt az első ilyen esete. Úgy tudjuk, már korábban is volt egy hasonló bejelentése, de akkor is kiderült, hogy kamuzott. A lány az újabb hazugság miatt csúnyán megütheti a bokáját. Számítania kell rá, hogy a rendőrök kihallgatják.

Az ügy miatt kerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem tudtak felvilágosítással szolgálni. Később azonban kiadtak egy közleményt, ami alapján a lány tényleg csak kitalálta az egész történtet: 

"A rendőrök széleskörű adatgyűjtést folytattak és lefoglalták a térfigyelő-kamerák felvételeit. Ezeken a feljelentő által megjelölt helyen és időben csak a lány látszik, nem támadták meg és „fekete furgon” sem állt a parkolóban. A lány 2015. június 12-i kihallgatásán elismerte, hogy sérelmére nem követtek el bűncselekményt."