horoszkóp

Megfelezték az izsáki zsaruk büntetését

2015.06.19. 11:31

Jelentősen enyhítette a Szegedi Ítélőtábla annak a két rendőrnek a büntetését, akik 2013. április 8-án az izsáki rendőrösön verték agyon Bara Józsefet. Első fokon életfogytiglant, illetve húsz éves fegyházbüntetést kaptak, a jogerős ítélet szerint azonban csak tizenkét, illetve tíz évre kell a rácsok mögé vonulniuk.

B. Viktor és B. Csongor azért úszta meg ennyivel, mert a minősített emberölés helyett halált okozó testi sértés bűntettében marasztalták el őket. Az eredeti vád ugyancsak testi sértésről szólt, amit az első fokú bíróság súlyosbított különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssé.

A két rendőr 2013. április 8-án lopás gyanújával vitte be az izsáki rendőrőrsre Bara Józsefet, akit szinte azonnal verni kezdtek. Ököllel ütötték az erdélyi férfi arcát és mellkasát, gumibottal sorozták, amikor pedig a földre került, megtaposták. Félholtra vert áldozatuk órákig feküdt hátrabilincselt kézzel a padlón, de hiába kérlelte őket, nem segítettek neki. Bara József tüdőzúzódást, szegycsonttörést és sorozatos bordatöréseket szenvedett, halálát végül zsírembólia okozta.