A madarasi V. Zoltán tavaly júniusban egy közös kocsmázást követően hívta meg bográcsozni ivócimboráját, de a főzőcskézés nem pont úgy sikerült, ahogy eltervezték. Miután valamin összevesztek egymással, egy íjjal lőtte könyökön barátját, majd karddal és bajonettel támadta meg. A férfit a Kecskeméti Törvényszék kedden 3 és fél év börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint V. Zoltán egy ismerőse házában lakott, akinek középkori fegyverekből álló gyűjteménye volt. Ebből vett kölcsön néhány darabot, hogy rendezze a konfliktust cimborájával. A támadás rosszabbul is elsülhetett volna, de 35 éves áldozatának szerencsére a nagy dózisú pia ellenére is jól működtek a reflexei. A nyilazásnál a mellkasa elé kapta a karját, így a nyílvessző „csak” a könyökébe állt bele, a kardos kaszabolást a könyökével hárította, amikor pedig barátja a bajonettel próbálta elvágni a torkát, ráfogott a pengére. V. Zoltán ezután már békén hagyta, sőt még másik ruhát is adott neki átvérzett felsője helyett. A súlyosan sérült férfi másnap hajnalban ment haza, a mentőknek az édesanyja szólt.

A Kecskeméti Törvényszék kedden életveszélyt okozó testi sértésben találta bűnösnek V. Zoltánt, aki 3 és fél év börtönbüntetést kapott. A vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, ezért az nem jogerős. Sárközy Szabolcs szóvivő tájékoztatása szerint az eddig előzetes letartóztatásban lévő vádlott szabadlábra került.