A Velvetnek megszólalt annak a férfinak az élettársa, aki kedden este zuhant ki szülei 10. emeleti lakásából az óbudai Kórház utcában. Viktória szerint a férfi aznap reggel pont úgy búcsúzott el tőle és két kisfiuktól, mint bármikor máskor. Semmi nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készülne.

„Előző nap a szüleinél volt, az édesanyja főzött neki. Még ételt is csomagolt magának, amikor kedden reggel elindult a munkába. Délután 4 körül hívtam, hogy mikor jön haza. Akkor már nem tudtam elérni, ki volt kapcsolva a mobilja" – idézte fel Viktória, aki 7 éve volt együtt az informatikusként dolgozó 34 éves férfival.

Élettársa a munkahelyén is próbálta keresni a párját, de senki nem vette fel a telefont. Ekkor már aggódott érte, de éppen két gyermekükkel volt elfoglalva, ezért édesanyját kérte meg, hogy hívja fel a férfi szüleit, hátha ők tudnak valami róla. A lesújtó hírt a férfi édesapja közölte.

„Azt mondta, hogy kiesett a tizedikről. Szerinte még lélegzett, amikor rátaláltak. A mentők megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni. A mentőautóban vesztette életét a Honvédkórház felé vezető úton” – folytatta a gyászoló nő.

Viktória később megtudta, hogy párja végül be sem ment munkahelyére. A férfi kedden kétszer is hívta a bátyját, de nem tudta őt elérni. Utoljára állítólag az édesanyja látta, valamikor délután 4 körül. A szülők ezután indultak vidékre. A tragédia alig két órával később, háromnegyed 6 körül történt.

„Mint minden kapcsolatban, köztünk is voltak viták, de a történtek előtt nem volt komoly konfliktusunk. Semmi nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készülne, búcsúlevelet sem hagyott hátra. Tele volt tervekkel, és imádta a gyermekeit. Tudta, hogy szükségük van az apjukra” – tette hozzá az anyuka.

Viktória a Velvet cikkéből tudta meg, hogy egyes beszámolók szerint párja a redőny javítása közben zuhanhatott a mélybe. Erről azóta más forrásból is értesült. Egyik ismerősének mondta valaki, hogy látta is, amint a férfi a redőnyt szereli. Most őt próbálja felkutatni, mert szeretne választ kapni rá, hogy valójában mi történt párjával.