Egyre több részlet lát napvilágot a kedden nagymegyeri otthonukban holtan talált háromtagú magyar család tragédiájával kapcsolatban. A bumm.sk a Pravda napilap információi alapján azt írta, hogy az 56 éves anya és a 33 éves fiú halálát maró anyag okozta, a 60 éves apáról pedig kiderült, hogy felakasztotta magát. A rendőrség a legfrissebb hírek szerint kizárta az idegenkezűséget.

"A nagymegyeri lakásukban holtan talált család három tagjának a boncolása befejeződött. Az eredmény szerint kizárható az idegenkezűség. Az ügyben tovább folyik az eljárás." - közölte Martina Kredatusová, a nagyszombati rendőrség szóvivője. 

A 60 éves Mihály, 56 éves felesége, Katalin, illetve 33 éves gyermekük, György holttestére kedden bukkantak rá nagymegyeri lakótelepi lakásukban. Az első hírek még arról szóltak, hogy búcsúlevelet hagytak hátra, de ezt a rendőrség később cáfolta. 

A család egyik közeli hozzátartozója a saját szemével látta a helyszínt. Szerinte a családtagok tudatosan készültek a halálra. Erre utal az is, hogy előre megrendelték a temetésüket, és az ebédlőben előkészítették halotti ruháikat. A neve elhallgatását kérő rokon a parameter.sk-nak elmondta: a fiatalember holttestét a saját szobájában találták meg, míg édesanyja a hálószobában a kutyájával együtt feküdt az ágyban. A családfő ugyancsak a hálószobában volt, ő az ajtóra akasztotta föl magát.

Felröppentek olyan hírek is, hogy a családtagok egy szektához tartoztak, de ez a hozzátartozó szerint nem igaz, hiszen katolikus hívők voltak. Azt viszont elismerte, hogy a családnak komoly tartozásai voltak. Több alkalommal vettek fel kölcsönt pénzintézetektől, ami miatt számos végrehajtási eljárás volt folyamatban ellenük.

A Kisalföld szerint az apa Győrben dolgozott egy ülésfűtést gyártó cégnél, mellékállásban pedig egy helyi temetkezési vállalkozónál volt sírásó. Lelkes Vincent cégvezető az oldalnak megerősítette: Mihály és Katalin július 10-én ügyfélként ment be hozzájuk, és mindhármuk számára előre kifizették temetésük költségeit.

„Több mint hat éve vezetek temetkezési vállalkozást, most először fordult elő, hogy valaki az egész családjára egyben elrendezte a költségeket. Semmi nem volt gyanús. Azt mondták, most van rá pénzük. Szeretnék, ha minden rendben lenne. Ráadásul a tragédia előtti nap Mihállyal még arról beszéltünk, hogy másnap reggel hat órakor találkozunk az üzlet előtt, mert sírt kell ásni. Úgy köszönt el, mint máskor: majd ha megérjük a reggelt” – idézte fel Lelkes Vincent.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.