horoszkóp

Pár évvel megúszhatják a kislányukat zárkában tartó szülők

2015.08.11. 11:09 Módosítva: 2015-08-11 11:09:02

Meghosszabbította a rendőrség a nyomozást annak a 11 éves kislétai kislánynak az ügyében, akit legalább egy éven keresztül egy fűtetlen, két négyzetméteres helyiségben tartottak bezárva szülei. A Magyar Nemzet szerint a pár jelenleg is szabadlábon védekezhet. Sanyargatással és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják őket, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

A szülők rendszeresen bezárták a gyereket a spájzból kialakított zárkába, ahol sem fűtés, sem világítás nem volt, a berendezés pedig mindössze egy matracból és egy biliből állt. Az utóbbi tartalmát a kislány a szűk ablakon öntötte ki. A gyerek közben borzalmasan lefogyott, alultáplált állapotban, 21 kilósan került kórházba.

A 42 éves anya a kihallgatása során elismerte, hogy valóban bezárva tartották a kislányt, miután tavaly márciusban kivették az iskolából magántanulónak. Ezt azzal indokolta, hogy kezelhetetlen volt, lopott az iskolából, „visszapofázott” a tanárainak, és gyakran bepisilt. A lopás ugyan valóban megtörtént, de a gyerek csupán egy szendvicset vett el egyik osztálytársától, mert éhes volt.