A Bors úgy tudja, hogy a 19 éves Fynn H. volt az a német fiatalember, aki életét vesztette a Szigeten, miután a nagy viharban egy jókora faág zuhant a sátrára.

A lap szerint a fiú cserediákként érkezett Magyarországra. Pécsen tanult, és közben Unesco-nagykövet is volt. Fynn H. gyermekkorától színészkedett, 2010–2015 között egy sorozat 31 epizódjában szerepelt. A fiatalember szinte minden évben forgatott, 2013-ban és 2014-ben is játszott mozifilmekben. Az IMDb alapján ezekben

A Blikk arról írt, hogy először a Dunán járőröző vízi mentők szúrták ki, hogy egy nagy faág zuhant az ártérben lévő sátorra. A fél 12 körül riasztott, épp a szolgálatát leadó mentő egy perc múlva már a helyszínen volt, de a baleset szinte megközelíthetetlen volt. Ezért a tűzoltók segítségét is igénybe kellett venni, hogy le tudják emelni a faágat a sátorról.

A fiatalembernek szinte egyetlen ép csontja sem maradt, ráadásul súlyos belső sérülései voltak. Miközben próbálták újraéleszteni, a szülei legalább tízszer hívták őt Németországból. Valószínűleg a barátja szólhatott nekik. Ő csak azért maradhatott életben, mert elment energiaitalért.

Mint arról beszámoltunk, a Sziget Fesztivál közleménye szerint a baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen történt.