Még folynak az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok annak a lánynak halálának ügyében, akit csütörtökön raboltak el Németországban és pár nappal később holtan találtak. Teóriák viszont vannak arra vonatkozóan, mi okozhatta Anneli halálát. Korábban a sajtó egy övet emlegetett, amivel a lányt megfojhatták gyilkosai, most viszont egy olyan variáció is napvilágot látott a MOPO24-nek köszönhetően, hogy a végzetes tragédia véletlenül is megtörténhetett. 

A hírek szerint ugyanis az egyik elkövető, a kétgyeres Mark B. az emberrablást megelőzően a háziorvosánál érdeklődött az éter nevű szer hatásairól. Elképzelhető tehát, hogy a gyilkosok éterrel próbálták a lányt elkábítani, ám túladagolták, ami könnyen halálos lehetett, hiszen a szer kis dózisban is keringési -és légzési zavarokat, szívmegállást okozhat. 

Előzmények 

Anneli- Marie R.-t múlt héten csütörtökön este rabolták el egy Drezda melletti faluból, a családi házának közelében, ahol kutyát sétáltatott kerékpárral. Későbbi gyilkosai még aznap este jelentkeztek telefonon a lány gazdag szüleinél, a váltságdíjat másnap déli határidővel követelték tőle. Az emberrablók lúzerségét jellemzi, hogy egyikük befogott orral és cseh akcentussal akarta leplezni sváb akcentusát, sikertelenül. A váltságdíjat sem tudták megkapni, mert fogalmuk sem volt arról, hogy nem lehet átutalni ennyi idő alatt 1,2 millió euró váltságdíjat egy online banki szolgáltatáson keresztül.

A lány meztelen holttestét vasárnap találták meg, a rendőrség hétfő reggelre mindkét feltételezett elkövetőt azonosította, és őrizetbe vette őket. Norbert K. azóta részletes beismerő vallomást tett. A 17 éves lánynak állítólag azért kellett meghalnia, mert elrablói elfelejtettek maszkot húzni a fejükre, így attól tartottak, hogy Anneli a későbbiekben azonosítja őket.