Barátokkal fésülték át az eltűnt triatlonos szülei a hétvégén a Pilist, és egy kis helikopterrel is keresték, de nem találták V. Bálintot. A 21 éves fiú múlt hét szerdán autóval indult edzeni veresegyházi otthonából és azóta sem ment haza. Édesanyja attól tart, fia rossz társaságba keveredett, emiatt nem ad életjelt magáról.

„Ahogy telnek a napok és rakjuk össze az elmúlt hónapok történéseit, egyre inkább attól félünk, hogy valami félrecsúszott az életében és rossz társaságba került" – mondta a Velvetnek Bálint édesanyja, Hegedűs Gabriella.

„Nyár közepe óta egyre szótlanabb volt, előfordult, hogy órákig csak feküdt az ágyban, és ha beszélni akartunk vele kerülte a szemkontaktust. Nem hiszem, hogy valaki erőszakkal tartaná fogva Bálintot. Abban viszont bízunk, hogy valakinek előbb-utóbb megszólal a lelkiismerete és felhív bennünket".

Úgy tudjuk, a család már speciális kutató-mentők segítségét is kérte, de ők csak akkor tudnának elindulni, ha legalább a kocsi előkerülne, ám egyelőre a triatlonos Suzuki Ignisét sem találták meg. A sportoló ráadásul a telefonját sem vitte magával, ami szintén segíthetné a keresést. Utóljára színes sport cipőben, sötétkék rövidnadrágban és fehér-piros színű futósapkában látták.

A család egyébként már a rendőrségen is bejelentette a fiú eltűnését, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elrendelte a sportoló körözését.

Update: „A Gödöllő Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható V. Bálintot felismeri és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-28-83-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111/140 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén" – írja a police.hu.